neděle 10. června 2012

Nedělní miniglosy č.172

Dnešní Nedělní miniglosy se mi mimořádně podařilo připravit tak, abyste je měli k dispozici již k nedělní snídani. Přeji vám tedy dobrou chuť, ať jsou vaše nedělní rohlíčky obzvláště vypečené, kakao obzvláště lahodné, jogurty smetanové a musli křupavé. No a tomu, kdo už má dávno po snídani, přeji aspoň obzvlášt (ale opravdu obzvlášť) vypečený den :-).

Některá média přinesla zprávu, že Řecko již nemá v rozpočtu žádné prostředky na provoz svých moří. Hrozí proto, že budou předčasně ukončeny příslušné nájemní smlouvy a moře by měla být bezodkladně vypuštěna. Řecký ministr pro cestovní ruch zatím informaci nepotvrdil, uvedl ovšem, že aspoň vyhlášené řecké pláže by každopádně měly zůstat v původním stavu, protože leasingové splátky se v tomto případě podařilo odložit na zimu.
 
-----------------------
Podle České národní banky dochází v České republice k postupnému oživování trhu úvěrů a lidé si opět začínají půjčovat ostošest, i když budou muset vracet minimálně ostotřiadvacet.
-----------------------
Hlavní organizátor státních maturit Pavel Zelený z firmy Cermat byl odvolán, protože ve srovnávacím zkouškovém testu určeném pro manažery firmy nesprávně odpověděl na otázku "Kdo bude ve druhém pololetí roku 2012 ředitelem firmy Cermat?" Zelený se proti výsledku komise hodnotitelů odvolal, protože otázku považuje za nekorektní. Ministr školství takovou možnost samozřejmě připustil, uklidnil veřejnost tím, že to jsou běžné dětské nemoci tak velkého projektu a vyjádřil přesvědčení, že pokud takové pochybení ministerská kontrola potvrdí, sporná otázka bude díky nastavenému samočisticímu mechanismu z testu nejpozději v roce 2015 vyřazena.
-----------------------
Ministr financí Miroslav Kalousek byl v týdnu napaden skupinou demonstrantů, z nichž jeden ho dokonce poplival. Během vyšetřování incidentu demonstrant na svou omluvu uvedl, že si pana ministra mimořádně váží, drží mu v jeho náročné práci palce a poplival ho výhradně pro štěstí. Protože podrobnosti z vyšetřovacího spisu měla jako obyčejně během několika minut k dispozici média, která výpověď obviněného důchodce doslova zveřejnila, přišla ministrova tajného sympatizanta o víkendu poplivat pro štěstí velká skupina jeho vrstevníků.
-----------------------
Ředitel litoměřické věznice se ohradil proti tvrzení Davida Ratha v Poslanecké sněmovně, že je tento poslanec ve věznici týrán a mučen. "Pan poslanec si zatím oficiálně na nic nestěžoval a při vyšetřování normálně spolupracuje, čehož dokladem je i přesný seznam osob, se kterými se pravidelně scházel na Petrových kamenech."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.