neděle 27. května 2012

Nedělní miniglosy č.170

Rakouské úřady si stěžují u Evropského soudu, že čeští divočáci, kteří nedbají na povinnost překračovat státní hranice výhradně na hraničních přechodech, nekontrolovatelně drancují rakouské příhraniční oblasti. Drobní zemědělci z toho důvodu opět opatřili svá políčka starými cedulemi s oprýskanými nápisy: "Česi, prosíme, nekraďte!" a rakouský ministr kultury již varoval, že kvůli nájezdům českých divočáků na příhraniční kukuřičná pole pravděpodobně zdraží popcorn v rakouských kinech. Česká policie navíc s taktem sobě vlastním upřesnila, že na rozdíl od jiných míst na jižní Moravě jsou na Břeclavsku jako už tradičně problémy především s divočáky snědší pleti.
-----------------------
Při jednání ukrajinského parlamentu se za nerozhodného stavu mezi sebou poprali poslanci znesvářených politických týmů. Samozřejmě, souboj nevedli běžní poslanci, ale po vzoru kanadsko-americké NHL se do sebe pustili specializovaní bitkaři, kteří nakonec šli do sprch předčasně, protože za hrubost a odhození rukaviček byli oba vyloučeni na pět minut plus do konce parlamentní schůze.
 
-----------------------
Vladimir Putin s Dmitrijem Medveděvem si v Rusku jako už tradičně po další fázi svého napínavého dlouholetého zápasu potřásli rukama a vyměnili si dresy.
-----------------------
Zatímco dříve bylo mezi českými politiky módní viditelně se zúčastnit maximálně bohnického festivalu Mezi ploty, dnes už jsou například někteří poslanci tak odvážní, že nezůstávají na půli cesty a ocitají se rovnou Za plotem vazebních věznic.
-----------------------
Do knih přání a stížností, které lékařům od dubna nařizuje zákon, pacienti nic nepíšou, takže je vedení takových knih podle zdravotnických odborníků pouze zbytečnou administrativou. "Ministerstvo zdravotnictví nám doporučilo, abychom svou stížnost na prázdné knihy přání a stížností zapsali do knihy přání a stížností u svého ošetřujícího lékaře," uvedl jeden z oslovených expertů. "Když jsme tak učinili, mluvčí ministerstva nám odpověděl, že naše stížnost se nezakládá na pravdě, protože první zapsaná stížnost se právě začala řešit." Podle oficiálního stanoviska Ministerstva zdravotnictví budou knihy přání a stížností u lékařů zachovány a navíc budou zavedeny i speciální knihy přání a stížností u každého pacienta, kam mohou své případné stížnosti na pacienty psát naopak lékaři.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.