neděle 6. května 2012

Nedělní miniglosy č.167

Stranické primárky ODS o kandidáta strany do prezidentských voleb skončily v Královéhradeckém a Pardubickém kraji velkým překvapením. Voleb se totiž zúčastnilo více kandidátů než plánovaní Přemysl Sobotka a Evžen Tošenovský, protože některé - ve světě politiky méně zkušené - osobnosti si netradiční české slovo "primárky" vysvětlily mylně, většinou jako soutěž primářů. Díky tomuto nedorozumění vyhrál v primárkách jednoznačně primář Sova před šimpanzím samcem Olafem, který v soutěži zastupoval pro změnu primáty.
----------------------
Myšlenku dočasného odkladu finančního vyrovnání státu s církvemi, se kterou přišel kardinál Vlk, považuje většina pozorovatelů za smysluplnou. Návrh je zřejmě přijatelný pro všechny politické síly v zemi, které se liší pouze tím, že na rozdíl od levicových a středových stran pravice zatím nepředpokládá dobu odkladu delší než je promlčecí doba.
 
-----------------------
Několik desítek studentů a studentek se nevrátilo večer domů z majálesového průvodu v pražské Stromovce. Podle některých zelených aktivistů je určitě na vině další propad zeminy související se stavbou tunelu Blanka, a Erich von Daniken dokonce naznačil, že za jejich zmizením mohou stát mimozemšťani. Hysterii klidní jen mluvčí Strany zdravého rozumu, který vzhledem k prozatím abnormálně teplému květnu navrhuje počkat se všemi konspirativními teoriemi alespoň do rána.
-----------------------
Největší úplněk v roce byl k vidění o víkendu, protože se k nám Měsíc na své dráze kolem Země přiblížil na nejnižší vzdálenost. Představitelé sociální demokracie nicméně potvrdili svůj nedávný slib, že k útoku na vládu použijí skutečně každou příležitost, a spolu s komunisty protestovali v ulicích proti tomu, že česká vláda plýtvá prostředky na takové spektakulární světelné představení, zatímco na obyčejných lidech jinak šetří, kde může. Policie se nejdříve domnívala, že se demonstranti scházejí v ulicích hlavního města již během úplňkové noci, ale pak se ukázalo, že šlo pouze o speciální nekoordinovanou akci Odborového svazu náměsíčníků.
-----------------------
Podle analýzy DNA ze slin na ulicích je v České republice více než čtyři milióny lidí, kteří si už při pomyšlení na politiku aspoň jednou odplivli. Výsledky několikaletého a enormně nákladného výzkumného politologicko-genetického projektu a hlavně jejich interpretaci však zpochybnil dlaždič Jiří Dušek z Kuřimi, který si podle svého oficiálního vyjádření odplivl jen tak.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.