neděle 13. května 2012

Nedělní miniglosy č.168

Úsporná opatření zasahují stále širší oblasti působnosti českého státu. V minulém týdnu například vyšlo nařízení Ministerstva zemědělství, podle kterého budou moci od příštího roku všechny české křepelky štěbetat jen "tři peníze, tři peníze". Předseda KKK (Komory křepelek a koroptví) poukázal na alarmující skutečnost, že stále více kvalitních křepelek odchází do soukromého sektoru, kde si šikovná křepelka může přijít na osm i více peněz.
-----------------------
Zástupci Ministerstva školství připustili, že náročnější verze maturity z matematiky byla opravdu příliš složitá a že to jejím tvůrcům spočítají, budou-li na to ovšem mít ministerští úředníci tentokrát dost času.
 
-----------------------
Podle exkluzivního průzkumu pro Nedělní miniglosy není 92% procent českých politiků spokojeno s českými voliči, a proto požadují jejich okamžité odstoupení. "Pokles důvěry politiků v české voliče je v poslední době enormní a jedná se jistě o jeden z faktorů, které způsobují permanentní blbou náladu mezi politiky," řekl nám mluvčí stále populárnější Řáholecké výzvy, podle které by měli být všichni voliči bezodkladně naházeni do Vltavy. "Z toho, že voliči tyto jasné signály nedůvěry nejsou ochotni vzít na vědomí a čestně rezignovat, se dá usoudit, že jim jde výhradně o to, aby se co nejdéle udrželi u svých koryt, o která by v předčasných volbách voličů s největší pravděpodobností přišli."
-----------------------
Opoziční poslanci na mimořádné konferenci v Poslanecké sněmovně prohlásili, že česká vláda by se měla místo na škrtání výdajů spíše soustředit na omezení zbytečných duplicitních činností, kterých je v tomto státě nepřeberné množství a jejich omezením se dá výrazně ušetřit. Večer uspořádali mimořádnou tiskovou konferenci i opoziční senátoři, kteří prohlásili, že česká vláda by se měla místo na škrtání výdajů soustředit na omezení zbytečných duplicitních činností, kterých je v tomto státě nepřeberné množství a jejich omezením se dá výrazně ušetřit.
-----------------------
Podle převratného závěru specializovaného amerického vědeckého týmu způsobila obrovské emise skleníkových plynů a následné katastrofální globální oteplování na konci druhohor především enormní plynatost dinosaurů. Podle českých vědců sice v případě místních politických dinosaurů podobné globální nebezpečí nehrozí, ale pražská pobočka Greenpeace pro jistotu požaduje, aby byla situace důkladně monitorována a při případném výraznějším zvýšení teploty v Poslanecké sněmovně, kde je koncentrace politických dinosaurů největší, byl okamžitě zaveden nouzový regulační systém emisních povolenek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.