neděle 20. května 2012

Nedělní miniglosy č.169

Podle nových poznatků o vývoji nákupních zvyklostí v České republice je pro české zákazníky rozhodující cena výrobků, takže např. dávají přednost potravinových náhražkám před skutečnými potravinami. Protože ani čeští voliči nejsou příliš nároční na kvalitu svých volených zástupců, začínají se analogicky k trendům v potravinářství v Poslanecké sněmovně připravovat také poslanecké náhražky, které by mohly být o dost levnější než skuteční poslanci. Poslanecké náhražky budou mít místo skutečných mozků jen sojový granulát, tělo by mělo být vyrobeno z rozemletých kostí a kuřecích pařátů a tvar by mělo držet díky notnému přídavku anorganických pojiv. Odborníci navíc soudí, že ani rozdíl v kvalitě produkovaných zákonů téměř nebude patrný. Vedoucí projektového týmu nám k tomu řekl: "Zkusmo jsme před půl rokem nahradili několik poslanců poslaneckými náhražkami, a kdybychom si příslušná jména nepoznamenali, dnes bychom náhražku od skutečného poslance stěží rozeznali."
 
-----------------------
Protože se v České republice postupně zvyšuje počet orlů mořských i dalších vzácných ptáků, bouřlivě se rozvíjí kdysi téměř zdecimovaná živnost ptakopravců. Česká ptakopravecká komora dokonce iniciovala vytvoření komplexní a dlouhodobé věštby pro Českou republiku. Výsledky ptakopravecké analýzy však věštcům nečekaně zabavili příslušníci Bezpečnostní informační služby, kteří materiál označili jako přísně tajný. Část politologů říká, že je to správný krok, protože zveřejnění pravdivých informací, kam česká společnost spěje, by mohla vyvolat zbytečnou paniku, druhá část odborníků naopak tvrdí, že výsledky mohou být zveřejněny bez rizika, protože pár měsíců před koncem světa už je to víceméně jedno.
-----------------------
Plánům na další těžbu uhlí na Karvinsku bude zřejmě kromě nespokojených občanů bránit i vzácný brouk páchník hnědý, pokud se prokáže, že v uvedené lokalitě žije. Zástupci ekologických organizací tvrdí, že hodnověrní svědci na několika místech ucítili typický pach páchníka, specialisté na hmyz ale soudí, že vzhledem k vzácnosti tohoto druhu je mnohem pravděpodobnější, že jsou v okolí Karviné ze země cítit peníze.
-----------------------
Trenér Hadamczik s pomocí švédských a finských meteorologů důrazně popřel informace některých bulvárních novin, že čeští hokejisté na mistrovství světa ve Stockholmu a Helsinkách místo tvrdého boje o zlato jenom chytají bronz.
-----------------------
Česká diplomacie musí čelit podobnému problému jako Francie v případě nového francouzského premiéra Ayraulta, jehož jméno zní v arabštině jako místní populární vulgarismus. Ukázalo se totiž, že jméno dr.Ratha v jednom teprve nedávno objeveném africkém jazyce znamená "arogantní mocichtivý intelektuál důvodně podezřelý ze zlodějiny". "Přestože jazykem mluví jen šest vesničanů z jednoho horského údolí ve Rwandě, je to samozřejmě velmi delikátní a nepříjemná záležitost, kterou musíme řešit, a zcela chápu rozladění pana poslance, jež nám zprostředkovala Vězeňská služba," řekl nám k tomu vedoucí příslušné sekce Ministerstva zahraničí. "Jednak bychom měli důsledně ctít presumpci neviny, jednak by zmínka o intelektu mohla pana poslance poškodit v očích jeho tradičních voličů."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.