neděle 26. února 2012

Nedělní miniglosy č.157

Zásahová jednotka Evropské unie specializovaná na zákroky proti evropskou legislativou zakázaným veřejným zabijačkám dorazila omylem k autonehodě na Barrandovském mostě a zkomplikovala nasazením několika obrněných vozidel již tak dost problematickou situaci na pražské dopravní tepně. Velitel jednotky nicméně zásah hodnotí jako oprávněný, protože se ukázalo, že zde bourali dva řezníci.
-----------------------
Vědci vyvinuli syntetické maso, které v sobě nemá ani stopy po mase živočišném. Odborníci ovšem poukazují na to, že jde jen o neumělou laboratorní nápodobu českého špekáčku, který neobsahuje žádné živočišné maso už dávno, a nikdo z toho nedělá žádnou velkou vědu. Svaz českých pseudouzenářů proto na výzkumný tým podal žalobu pro porušení autorských práv.
 
----------------------
Ukazuje se, že vzniku dlouho připravované a v médiích proklamované specializované protikorupční jednotky policie stále brání řada formálních překážek. Zároveň ale dali odpovědní úředníci mimo záznam najevo, že za určitou protislužbu by se dalo uvažovat o výrazném urychlení celého procesu.
-----------------------
Oslovení vlivní magistrátní úředníci, kteří studovali bezplatně na pražské Metropolitní univerzitě, rozhodně protestují proti tomu, že by měli studium úplně zadarmo, protože někteří z nich se prý museli zpaměti naučit vyjmenovaná slova po b.
-----------------------
O víkendu se konal každoroční ples v pražské Státní opeře, kterého se zúčastnila celá řada lokálních celebrit. Jako obyčejně proti světu okázalého luxusu protestovali chudí demonstranti, kteří házeli na účastníky plesu avokáda, manga a kanadské borůvky, což je oproti dřívějším shnilým rajčatům a bramborám bezesporu pozitivní posun. Podle ekonomických komentátorů jde o potvrzení, že hospodářství České republiky se postupně zotavuje po vleklé krizi, a Ministerstvo financí ve své tradičně velmi optimistické předpovědi ekonomického vývoje dokonce předpokládá, že již v roce 2014 by mohla vzduchem létat i karambola a papája.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.