neděle 12. února 2012

Nedělní miniglosy č.155

Čeští poslanci si po dvaceti letech poctivé přípravy optimálního znění právních předpisů konečně zrušili zákonem danou doživotní imunitu. Jako částečnou kompenzaci budou každý měsíc čerpat částku 35 000 Kč na vitaminové přípravky a parlamentní funkcionáři budou navíc fasovat funkční prádlo.
-----------------------
Nejlepší sportovní krtci z celého světa se sjeli na Vysočinu, kde se o víkendu konala tradiční soutěž O zlaté lízátko. "Je tu k vidění skutečně světová extratřída," pochvaloval si účast předseda organizačního výboru "a jsme moc rádi, že má naše soutěž i nadále své místo v kolotoči Světového poháru. Škoda jen, že počasí českým reprezentantům tentokrát moc nepřálo a zvýhodnilo reprezentanty ze Skandinávie, Kanady a také sibiřské účastníky, kteří mají přece jen výrazně větší zkušenosti z permafrostu."
 
----------------------
Příští český prezident bude volen poprvé přímo občany, protože po Poslanecké sněmovně změnu příslušného ústavního zákona schválil i Senát. Odpůrci zákona po jeho schválení změnili svou taktiku: "Ano, nebudeme již dále protestovat proti přímé volbě jako takové, protože to přijetím zákona ztratilo smysl," řekl nám jeden z aktivistů. "Alespoň se budeme snažit, aby volba prezidenta nebyla tajná, ale volilo se aklamací."
-----------------------
Kompromisem skončilo jednání zástupců plzeňské Právnické fakulty, Ministerstva školství a nezávislé Akreditační komise. Škola bude moci ve své činnosti pokračovat, ale místo "plzeňská práva" se jí bude smět říkat jen "plzeňská bezpráví", což by vzhledem k minimálním faktickým rozdílům mezi oběma substantivy v českém prostředí mělo být všestranně přijatelné řešení.
-----------------------
Hydrometeorologický ústav vydal varování před neodpovědným líbáním na svátek svatého Valentýna. Vzhledem k trvajícím silným mrazům by měl totiž index polibkové přilnavosti dosáhnout zejména po ránu extrémní hodnoty 8.4, což je těsně pod rekordem z roku 1929, kdy se ovšem u nás svatý Valentýn naštěstí ještě neslavil. Dobrou zprávou je naproti tomu skutečnost, že během několika dnů by se měla povětrnostní situace v České republice změnit, oteplí se, a je tedy pravděpodobné, že varování bude po několika dnech odvoláno a dvojice se oddělí samovolně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.