neděle 19. února 2012

Nedělní miniglosy č.156

V minulém týdnu došlo na burzách k poklesu akcií pohřebních firem, což je podle investičních odborníků a meteorologů dáno především dlouhodobým zhoršením rozptylových podmínek.
-----------------------
Po uzákonění přímé volby prezidenta učinili čeští poslanci i další odvážný krok na cestě k přímé demokracii a odstranili ze školních osnov matematiky nepřímou úměru.
 
-----------------------
Podle Českého statistického úřadu by mělo mít vzhledem k růstu počtu soukromých vysokých škol kolem roku 2025 v České republice vysokoškolské vzdělání asi 96,7% občanů, což bude hned po Vatikánu nejvyšší procento na světě. Aby mohl počet vysokoškoláků dále růst, připravuje se otevření Vysoké školy sociální nepřizpůsobivosti, která by měla každý rok připravit na profesionální kariéru nepřizpůsobivých občanů několik tisíc nových magistrů.
----------------------
Podle průzkumů veřejného mínění má vzhledem k nepolevující oblibě piva v České republice největší šanci na prezidentský úřad kandidát sociálních demokratů Jiří Dienstbier.
-----------------------
Po oteplení v minulém týdnu se potvrdily obavy, že se neúměrně zvýší aktivita zpěvného ptactva. "Ano, na mnoha stanicích po celé republice jsme naměřili velmi vysoké hodnoty hluku způsobeného především zpívajícími kosy," potvrdila kancelář hlavního hygienika. "Na tuto skutečnost jsme ale letos dobře připraveni. V součinnosti s místními orgány jsme kvůli ochraně zaslouženého klidu našich občanů uzavřeli smlouvy s řadou stavebních firem, takže by na přelomu února a března měly kolem většiny městských parků vyrůst protihlukové stěny."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.