neděle 5. února 2012

Nedělní miniglosy č.154

Jedna z nejvýznamnějších společností zabývajících se průzkumy trhu po dlouhém, náročném a velmi nákladném průzkumu ve všech vrstvách české společnosti zjistila, že rodiny, které mají více půjček než úspor, trpí finančními problémy častěji než rodiny, ve kterých úspory převažují. Převratnost tohoto objevu řadí odborníci hned za nedávné revoluční zjištění téhož výzkumného týmu, který poprvé v historii vědeckými statistickými metodami s velkou pravděpodobností odhadl, kolikrát zmokneme, nebude-li pršet.
-----------------------
Hygienici prokázali, že voda vytékající z českých vodovodů obsahuje řadu známých léků, např. ibuprofen. "Naštěstí jsou dávky minimální a prakticky neměřitelné, takže se dá říci, že voda z kohoutku je mnohačetné a nesporně mimořádně účinné homeopatikum," řekl nám vedoucí výzkumného týmu. Tuto skutečnost už ostatně většina českých vodárenských společností začala zahrnovat do ceny vodného a počítá se i s tím, že za každé použití léčivé vody se bude vybírat standardní třicetikorunový zdravotnický poplatek.
 
----------------------
Slovenský ministr vnitra a zoologických zahrad uvedl na mimořádné tiskové konferenci, že tolik diskutovaná akce GORILA byla původně koncipována jen jako obdoba reality show Odhalení, která kdysi probíhala v pražské zoologické zahradě. "Chtěli jsme bedlivým sledováním opravdu jen ukázat občanovi, jak probíhá běžná komunikace v gorilí smečce a jaké vzorce chování jednotliví členové smečky uplatňují. Dá se říci, že slovenská verze projektu je dokonce mnohem demokratičtější, než ta česká, protože hlavní aktéry pražského projektu, například samce Richarda nebo malou gorilku Moyu, nikdo nezvolil v řádných volbách."
-----------------------
Amatérský "lovec mrazů" Vladimír Nováček informoval média, že se mu podařilo neoficiálně naměřit rekordní mráz na území České republiky, který překonal dokonce i legendární hodnoty z roku 1929 na Budějovicku. "Bohužel, výslednou hodnotu -44,1 stupňů není možné zapsat jako český rekord, protože oficiálně nakalibrovaný teploměr na Úřadě vlády neprošel přes bezpečnostní rám, a na změření mrazivé atmosféry v české vládní koalici jsem tak musel použít jednodušší termometr bez náležité homologace."
-----------------------
Film Václava Havla Odcházení získal dvanáct nominací na cenu Český lev. Jedinou kategorií, ve které nebyl tento film nominován, byl nejlepší zvířecí herecký výkon, i když filmovými odborníky byla favorizována poštolka, která v jednom ze záběrů omylem přelétla přes oblohu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.