neděle 10. července 2011

Nedělní miniglosy č.124

Vyhlášení bezletové zóny nad Libyí způsobilo napětí na tažných trasách stěhovavého ptactva. Poté, co byl včera dvěma stíhačkami americké armády donucen poblíž Benghází přistát pokojně migrující čáp černý, napadlo hejno bernešek americkou letadlovou loď Abraham Lincoln hlídkující ve Středozemním moři. Dočasné objízdné trasy jsou vedené přes Alžírsko a Egypt a dopravní experti se shodují v tom, že jakmile opadne přepravní špička způsobená začátkem prázdnin, situace se bude postupně normalizovat. Spojené síly NATO zatím čekají, zda budou bernešky za obsazenou letadlovou loď požadovat výkupné.
-----------------------
Stomatologická komora požaduje, aby všichni její členové, jejich rodinní příslušníci a sympatizanti komory měli nárok alespoň na tři amalgámové plomby za rok zdarma. Podle prozatímního vládního návrhu by měli mít nárok na deputátní plomby jen zubní lékaři a celníci.
 
-------------------
Wimbledonská vítězka Petra Kvitová pozvala po audienci na Hradě na oplátku Václava Klause na přátelskou návštěvu do Fulneku. Prezident vyjádřil spokojenost, že si v tomhle s Petrou bude Kvit.
-----------------------
Posledním letem raketoplánu Atlantis se uzavírá třicetileté období fungování raketoplánů jako vesmírného plavidla. Odborníci věří, že se i při návratu z poslední cesty raketoplán Atlantis trefí na přistávací dráhu kosmodromu na floridském mysu Canaveral a že se nad ním nezavře voda blízkého oceánu, jako se v přeneseném slova smyslu zavřela nad raketoplány jako takovými a jako se kdysi zavřela nad stejnojmennou bájnou zemí.
-----------------------
Poté, co soud zakázal firmě Tipsport používat pro novou loterii název TipSportca, byla nová hra přejmenována na TipŠestka. S tímto názvem ale nesouhlasí Městský úřad Prahy 6, který považuje slovo šestka za své vlastnictví a podal už žalobu na několik zubařů, kteří nadále konzervativně používají slovo šestka (s různými upřesňujícími dovětky) pro některé stoličky. Jako další náhradu má Tipsport připravený název TipŠvestka, takže se očekávají protesty ze strany firmy Rudolf Jelinek a od Divadla Járy Cimrmana.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.