neděle 31. července 2011

Nedělní miniglosy č.127

Český prezident Václav Klaus vzbudil při své návštěvě Austrálie mimo jiné pozornost i tím, že odmítl projít bezpečnostním rámem v budově tamního parlamentu. K činnosti detektorů kovů má Václav Klaus výhrady dlouhodobě, přibližně od té doby, co právě podobný bezpečnostní rám kdysi odhalil, že Klausova oblíbenkyně Margaret Thatcherová není tak docela železná lady.
-----------------------
Odboroví předáci se domnívají, že chování ministra financí Miroslava Kalouska, který pravidelně přichází pohovořit si s protestujícími odboráři, drzostí přesahuje všechny únosné meze a může být jen cílenou provokací. Jeden z dobře informovaných zdrojů blízký několika různým odborovým svazům nám k tomu řekl: "Demonstrující lidé by za normálních okolností zůstali u pouhého skandování neškodných hesel jako např. "Zbabělče, vylez ven, jestli se nebojíš!", ale pan ministr - místo toho, aby zůstal důstojně a odpovědně zabarikádovaný v budově ministerstva - může mírumilovné demonstranty svou zbabělou, nehoráznou a bezprecedentní vstřícností vyprovokovat k neuváženému jednání, za které my jako organizátoři akce pochopitelně odmítáme nést jakoukoli odpovědnost."
 
-----------------------
Policie ČR evakuovala na základě anonymní výhrůžky bombovým útokem celou oblast Šumavského národního parku. "Je to pravda," potvrdila hektickou operaci policejní mluvčí. "evakuovali jsme všechny pracovníky národního parku, ekologické aktivity, vyšší živočichy a dokonce i všechny larvy kůrovce." Policie očekává, že podrobné prozkoumání terénu bude ukončeno v půlce října a pak se budou moci všichni do lesa vrátit. Česká komora kůrovců a lýkožroutů však už preventivně najala advokáta Jana Kalvodu, aby zažaloval český stát o náhradu škody za zmařenou investici, protože původně útulné byty, o které se kůrovec staral s péčí řádného hospodáře, jsou teď zcela vybydleny.
----------------------
Podle vyjádření Českého statistického úřadu dojde v České republice ke krátkodobé stagnaci hrubého domácího produktu. Domácí produkt to totiž se svou tradičně tvrdou hrou přehnal a byl vyloučen na dvě minuty za hrubost.
-----------------------
Představitelé Věcí veřejných považují za žádoucí zdanit prostituci. Podle základních tezí nově připravovaného zákona by se tradiční formy prostituce danily základní sazbou, zatímco politická prostituce a prostituce názorová by jako tradiční součást české kultury samozřejmě zůstaly v sazbě snížené.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.