neděle 24. července 2011

Nedělní miniglosy č.126

Jubilejní 20.ročník tradiční ankety o nejpopulárnější lidové přísloví vyhlásil nejčtenější nepálský list Kathmandu Mirror. Ve všech skupinách čtenářů s výjimkou hasičů i v tomto ročníku jasně zvítězilo úsloví "Co tě Nepálí, Nehas!"
-----------------------
Skupina bruselských metodiků přijela do České republiky, aby aplikovala promyšlenou metodiku podnikání, standardně používanou v Evropské unii, na několik vybraných českých začínajících firem. "Při uplatnění naší skvělé metodiky se velmi rychle daří vychytat všechny mouchy, které většinou rozjezd nového podnikání doprovázejí," uvedl vedoucí delegace. "Bohužel, nepříjemným důsledkem byl rychlý bankrot jednoho ze sledovaných podniků. Přestože se v tomto případě podařilo díky našemu zásahu vychytat všechny mouchy dokonce ještě rychleji, než vyžaduje evropská norma, další fungování firmy bylo vyloučené, protože se ukázalo, že šlo o chovnou stanici na pěstování much a masařek pro výzkumné účely."
 
-----------------------
V reakci na připravované schválení zákona o hmotné odpovědnosti politiků za špatná rozhodnutí vyhlásila většina českých politiků včas osobní bankrot. Odpovědnost za politiky v insolvenci samozřejmě přebírá i podle nového zákona stát, a to až do výše 4,5 násobku státního rozpočtu.
-----------------------
Španělský cyklista a trojnásobný vítěz Tour de France Alberto Contador tentokrát další triumf ve slavném závodě nepřidá. Vzhledem k jeho zdravotním potížím ostatně ani není divu. Opěvovaný Španěl měl tentokrát velké problémy se srdcem a jeho osobní kardiolog dokonce prohlásil, že v průběhu náročných pyrenejských a alpských etap chybělo několikrát jen málo, aby Contadora trefil schleck.
----------------------
Historicky první mistrovství světa ve skoku na špek se bude konat v České republice. "Je to velký úspěch naší sportovní diplomacie," neskrýval nadšení předseda organizačního výboru šampionátu. "Mezinárodní federace při výběru pořadatele přihlédla k tomu, že se jedná o český národní sport, jehož všeobecnou oblibu nejlépe ilustruje tradiční a mezi diváky velmi populární slogan "Kdo neskáče, není Čech!"

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.