neděle 17. července 2011

Nedělní miniglosy č.125

Podle ministra školství děti v českých školách příliš zlobí a je třeba je pořádně srovnat. Školáci proto budou dělat v 5. a 9.třídě základní školy srovnávací testy.
-----------------------
Čeští myslivci požadují po českých zemědělcích, aby sázeli na polích nižší řepku, protože je-li vyšší, skrývají se v ní divočáci, kteří se pak myslivcům špatně střílejí. Mluvčí Agrární komory naopak uvedl, že podobného výsledku by bylo možné dosáhnout, kdyby myslivci odchovávali výrazně větší divočáky. Myslivci se zatím domnívají, že mluvčí si z nich svou odpovědí jen vystřelil, a proto se pro jistotu rovněž poschovávali v řepce.
 
-----------------------
Václavu Havlovi se podařilo překazit vyznamenání Vladimira Putina druhdy prestižní německou cenou Quadriga. Po ultimativním protestu bývalého českého prezidenta byl proto bývalý ruský prezident po ostrostřelci Antonu Špelcovi teprve druhým kandidátem, na kterého medaile nezbyla.
-----------------------
Ministerstvo financí připustilo, že na základě velké vlny protestů proti zařazení knih do standardní sazby DPH zvažuje ponechat ve snížené sazbě alespoň žákovské knížky.
-------------------
Pasažér, který se za letu na řecký ostrov Rhodos neúspěšně pokoušel otevřít ve výšce 11 km dveře letadla, podal na dopravce žalobu pro omezování osobní svobody. Právní experti soudí, že žaloba nemá velkou šanci na úspěch, protože bude nejspíš zjištěno, že pasažér byl omezený již před incidentem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.