neděle 3. července 2011

Nedělní miniglosy č.123

Jaromír Jágr dostal kromě nabídek z kanadsko-americké NHL a z ruské KHL i nabídku stát se čestným předsedou Českého svazu chovatelů želv. Tuto nabídku dostal okamžitě poté, co se ukázalo, že nemajetný kladenský hokejový klub nabídl svému odchovanci za podpis dvouleté smlouvy místo peněz Poldinku.
-----------------------
V Praze-Bubenči byla jedna z ulic na počet bývalého amerického prezidenta přejmenována na ulici Ronalda Reagana. Ulice je nakonec umístěna v Praze, i když politologové i filmoví historici zastávali názor, že příhodnější by bylo její umístění někde na divokém českém západě. Nyní se vybírá vhodná ulice, kterou by bylo možné pojmenovat po dalším americkém prezidentovi, Georgi W.Bushovi. Z kuloárních informací zatím vyplývá, že Bushova ulice by měla být pravděpodobně v Hodoníně poblíž moravských naftových polí.
 
-----------------------
Poláci zahájili 1. července předsednictví Evropské unie. Přestože mají pro toto období velké plány, je zřejmé, že úspěchy českého předsednictví se jim nejspíš překonat nepodaří. "Obávám se, že Čechům se jako obyčejně nevyrovnáme," připustil na tiskové konferenci rezignovaně polský ministr zahraničí. "Sice bychom také rádi - podobně jako Češi - svrhli alespoň jednou v období našeho předsednictví vlastní vládu, aby se i o nás mluvilo s obdivem po celém světě, ale obáváme se, že v polských opozičních řadách nemáme na rozdíl od vás politika takového formátu, aby něco podobného dokázal iniciovat."
-----------------------
Ministři financí evropských zemí rozhodli, že Řecko v červenci nezbankrotuje. Ekonomičtí odborníci tuto skutečnost hodnotí velmi pozitivně, protože i podle jejich názoru je srpen pro státní bankrot mnohem příznivější, zejména kvůli stálejšímu počasí.
-----------------------
Speciální vyšetřovací komise na mimořádné tiskové konferenci oznámila, že podle jejích závěrů je 64% diplomových prací na českých vysokých školách z více než poloviny opsaná. Podle antiplagiátorské sekce Ministerstva školství jsou však závěry komise doslova opsané z dva roky staré ministerské studie, pro což mají ministerští úředníci nevyvratitelné důkazy, protože kontroverzní pasáže vlastnosručně opsali z jedné takové opsané diplomky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.