neděle 29. května 2011

Nedělní miniglosy č.118

Helena Vondráčková podala žalobu na český stát, protože se cítí být nedoceněna tím, že doposud nebyla vyhlášena za národní kulturní památku, přestože po ní její diváci při každém vystoupení vyžadují nejméně jeden přídavek.
-----------------------
Zlatá ulička na Pražském hradě se po dlouhé době opět otevře návštěvníkům. Podle nově platných závazných a přísných pravidel budou moci nájemci jednotlivých malých domečků prodávat výhradně zboží, které má vazbu na historii a českou lidovou tvorbu. "Určitě souhlasím s tímto přísným omezením," řekl nám jeden z obchodníků. "Naštěstí moje zboží uvedeným pravidlům bez výjimky odpovídá, protože čepice Rudé armády zasáhly do české novodobé historie hned několikrát, plastoví trpaslíci mají nezastupitelné místo v české lidové tvorbě a koneckonců i české sklo už bude brzy patřit jen do historie."
 
-----------------------
Srbští představitelé našli logické vysvětlení, proč generál Ratko Mladič tak dlouho unikal vydání k mezinárodnímu soudu: "Generál zmátl naši početnou a dlouhá léta usilovně pracující skupinu vyšetřovatelů a pátračů především tím, že si na rozdíl od ostatních hledaných nezměnil ani podobu ani jméno a i jako starý muž vychytrale vystupoval pod jménem Mladič.
-----------------------
Podle statistik postupně roste zájem mladých lidí o poctivé tradiční řemeslo. "Děti i jejich rodiče začínají poznávat, že vzdělání není všechno," řekl nám prezident Komory učňovského školství, "a začínají se poohlížet po praktických oborech, které jim mohou zajistit slušnou perspektivu. Největší zájem je o obory, ve kterých se snoubí dobrá schopnost obchodovat s manuální zručností, takže velmi oblíbený je např. studijní obor kapsář - lichvář.
-----------------------
Věřitelé poslali do konkurzu společnost Sazka, protože se nepodařilo dát dohromady dostatečné množství prostředků na provoz a splátky dluhů. Nejmenovaný člen managementu společnosti nám k tomu řekl: "Vedení společnosti pro získání peněz udělalo všechno, co bylo v jeho silách, tzn. vsadilo ve sportce tiket vyplněný ve všech deseti sloupcích, ale bohužel, chyběl nám kousek toho nutného štěstíčka. Kdyby vyšla třiatřicítka místo šestatřicítky a místo čtyřiačtyřicítky čtyřiadvacítka, mohli jsme vyhrát aspoň páté pořadí a tiket jsme mohli přenechat našim akcionářům na památku jako jediný skutečně cenný papír."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.