neděle 22. května 2011

Nedělní miniglosy č.117

Jiří Paroubek vyhlásil výběrové řízení na stranu, která by ho chtěla jako svého předsedu. "Dělat řadového člena strany a poslance mě sice docela baví, při mých schopnostech to je ovšem práce tak maximálně na hodinu denně," řekl k tomu poslanec při vyhlášení tendru. "Zbylých 23 hodin se neskonale nudím a šedé buňky mého sexy mozku jsou nevyužité, přitom by mohly pracovat pro blaho voličů." Jediným oficiálním zájemcem zatím zůstává Česká strana národně socialistická. Zatím je velmi pravděpodobné, že parlamentní strany se výběrového řízení nezúčastní, protože buď svého regulérního předsedu již mají, nebo ho ke svému fungování nepotřebují.
-----------------------
Podrobnosti dlouho očekávané hluboké vládní reformy ohlásila česká vláda na své speciální tiskové konferenci. Reforma bude podle premiéra Nečase spočívat v tom, že za každý nový nebo novelizovaný zákon schválený Poslaneckou sněmovnou zaplatí každý český občan regulační poplatek 30 Kč, což by ve výsledku mělo i bez zvýšení daní přinést do státního rozpočtu slušné peníze. Rovněž by se měl na 100 Kč zvýšit poplatek za každou noc, kterou poslanci stráví ve sněmovně. "Jsme přesvědčeni, že je to ten správný recept na ozdravění státních financí, i když jen jeden z mnoha, které jsme připravili," řekl premiér a dodal, že samozřejmě na všechny tyto recepty se bude podle nových reformních pravidel uplatňovat jednotný poplatek za recept.
 
-----------------------
V poslední době je policejním orgánům českými občany hlášen stále větší počet konců světa. "Zatím nejvíce konců světa, konkrétně šest, bylo hlášeno na pátek 13. května," řekl nám k tomu mluvčí policejního prezídia. "Policie samozřejmě každý nahlášený konec světa přesně podle zákona poctivě vyšetří, vzhledem k množství dalších probíhajících policejních aktivit to však může nějakou dobu trvat, proto veřejnost žádáme o trpělivost." Zatím bylo minulý týden dotažené do konce vyšetřování konce světa ze 31.prosince 1999, předložené výsledky šetření však jako obvykle napadl Ústavní soud.
-----------------------
Česká republika byla zvolena do Rady OSN pro lidská práva, kde tak zasedne mezi uznávané reprezentanty lidských práv jako např. zástupce Kuby nebo Číny. Politologové to hodnotí jako velký diplomatický úspěch, protože se česká strana původně obávala, že by mohla být intrikami nepřátel nominována do nově vznikající a dost neoblíbené Rady OSN pro lidské povinnosti, což by pravděpodobně nebyla ani zdaleka taková poklidná žvanírna.
-----------------------
O víkendu proběhl již 46. ročník tradičního pochodu Praha - Prčice, kterého se zúčastnilo víc než 20 000 lidí. Podle odborníků by ale měl počet účastníků této akce v příštích letech postupně klesat. "Souvisí to s postupným hrubnutím mezilidské komunikace," řekl nám nejmenovaný odborník na mezilidské vztahy. "Do Prčic totiž posílá své známé v běžné komunikaci stále méně lidí, protože jsou upřednostňována hruběji označovaná místa. Podobný trend prokazatelně postihl již před několika lety různé Háje a ještě mnohem razantněji dříve velmi populární restauraci U šípka. V příštích letech se tak nejspíš stane cílovým místem nejmasovějšího turistického pochodu zcela jiná lokalita než Prčice," dodal ještě náš expert, ale konkrétní místo nám nebyl ochoten upřesnit před 22.hodinou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.