neděle 8. května 2011

Nedělní miniglosy č.115

Podle našich informací připravuje Ministerstvo financí úpravu zákona o stavebním spoření. Pro většinu obyvatel nepřinese novela žádnou změnu oproti současnému stavu, ale podle nového znění ztratí nárok na státní podporu soudci Ústavního soudu a jejich rodinní příslušníci.
-----------------------
Parlamentní přeběhlíci z Věcí veřejných byli v zasedacím pořádku Sněmovny vykázáni až na okraj parlamentních lavic. Do té doby zcela paralyzovaná Poslanecká sněmovna teď zase může konečně intenzivně jednat, takže se několik dní diskutovalo o tom, zda nucené přesazení uvedených poslanců bylo spíš odsunem nebo vyhnáním.
 
-----------------------
Skvělého umístění dosáhla zkratka ABL v mezinárodní soutěži o nejhrůzostrašnější zkratku. Název populární české bezpečnostní služby skončil v prestižní soutěži druhý hned za zkratkou UBL, která představuje nedávno dopadeného Usámu Bin Ládina. CIA, která byla českým reprezentantem nečekaně odsunuta až na třetí místo, žádá po české vládě, aby proti ABL bez otálení tvrdě zakročila, ta se ale obává, aby po překotné "deabelizaci", na některých ministerstvech nezůstalo Kainovo znamení.
-----------------------
Novým stínovým ministrem financí sociální demokracie by se měl stát Jiří Paroubek, který si v nové roli chce posvítit především na stínovou ekonomiku a odpovídající zdanění stínových divadel.
-----------------------
Vypadá to, že dalším cílem tajuplného amerického komanda, které vypátralo obávaného šéfa Al-Kajdy, by mohl být hradní poradce a vicekancléř Petr Hájek. "Podnikáme v tomto smyslu nějaké kroky," řekl nám dobře informovaný zdroj z amerických bezpečnostních kruhů. "Napřed ale musíme vyvrátit oprávněné podezření, že existence takového člověka, jako je pan Hájek, je pouze mediální fikcí."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.