neděle 15. května 2011

Nedělní miniglosy č.116

Zásadní objev zveřejnil společný tým českých a slovenských psychologů a statistiků: Pokud hokejové mužstvo v zápase zvítězí, téměř vždy je to zásluhou jeho vlastních dovedností a vnitřní síly a soudržnosti, zatímco pokud shodou okolností prohraje, je to dáno většinou pouze nedostatkem štěstí.
-----------------------
Nejhledanější osobou, na pátrání po níž se nyní soustředily americké tajné služby, je český státní úředník a popírač darwinismu Petr Hájek. "Jedná se o neuvěřitelný mozek, který nemá jinde na světě obdoby," řekl nám k tomu dobře informovaný zdroj z prostředí bezpečnostních služeb. "Když dokáže na své originální teorie přijít i bez výraznější vnější motivace, ani my (a nejspíš ani on) si neumíme představit, jaké intelektuální skvosty by nám mohl sdělit povzbuzen moderní lázeňskou stimulační procedurou zvanou waterboarding." CIA se nicméně domnívá, že najít Petra Hájka nebude vůbec jednoduché: "Máme podezření, že ani tentokrát není jeho útočištěm nora Tora Bora, ale domníváme se, že i on by se mohl nacházet nečekaně blízko civilizovaných míst. Z dosavadního šetření také vyplynula indicie, že poblíž jeho úkrytu se má nacházet vlajka s nápisem "Pravda vítězí," který se však zatím americkým specialistům nepodařilo rozšifrovat."
 
-----------------------
Představitelé českých nacionalistických stran vyjádřili uspokojení nad skutečností, že i 66. ročník hudebního festivalu Pražské jaro byl zahájen koncertem, na němž zazněl cyklus symfonických básní Bedřicha Smetany Má vlast.
-----------------------
Pobouření mezi přítomnými českými politiky vzbudila zkušební projekce nového cyklu věnovaného nejvýznamnějším architektům našich vládních reforem, který má pracovní název Šumné strany. Tvůrcům pořadu bylo vytýkáno hlavně příliš realistické zobrazení situace, i když by se dalo předpokládat, že tým složený převážně z umělců bude mít dostatek fantazie a najde v záměrech reforem určitý smysl, který bude - jako se v podobných pořadech již stalo tradicí - schopen předložit veřejnosti ve verších. Uvedení cyklu na obrazovkách bylo prozatím pozastaveno, samostatně by měl do vysílání zatím přijít alespoň díl věnovaný Malé Straně.
-----------------------
Příští týden by mělo vyjít dlouho očekávané první číslo nového specializovaného společenského časopisu pro králíky Moderní králík. "Dnešní králíci jsou úplně jiní, než jací byli jejich předci ještě tak před dvaceti lety," řekl nám šéfredaktor časopisu. "Jsou sebevědomí, žijí zdravým způsobem života, chtějí se bavit a hlavně mají mnohem více času na čtení. Podle našich průzkumů už dnes čte české společenské časopisy mnoho králíků, ale v žádném z nich nenajdou to, co je nejvíce zajímá, protože dnešní společenské časopisy jsou bohužel přizpůsobeny lépe lidem než králíkům." V prvním čísle by se měli natěšení čtenáři dočíst, jak se nejlépe skrýt před orlem, jak získat hypotéku na obytný klobouk, jak si udržet co nejdéle hebkou srst, a v rubrice Test bude pro gurmány porovnáno dvacet vzorků nejlepší trávy z celého světa. Články s praktickými radami pak budou doplněny rozhovorem s bývalým hokejovým brankářem Jiřím Králíkem a tipem na výlet do oblasti Králického Sněžníku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.