neděle 1. května 2011

Nedělní miniglosy č.114

Přímý televizní přenos britské královské svatby překonal ve sledovanosti veškerá očekávání. "Je velká škoda, že jsme se s královskou rodinou nakonec nedohodli na důstojném marketingovém a reklamním využití akce," řekl nám poněkud rozladěně prezident komory reklamních agentur Spojeného království. "Myslím, že jsme nabízeli celkem slušnou cenu za centimetr čtvereční reklamního banneru uvnitř gotické katedrály svatého Petra, kde se obřad konal, ale kvůli liknavosti královských vyjednavačů nakonec zůstaly stěny katedrály a dokonce i oltář, který byl přitom prakticky stále v záběru kamer, ostudně strohé a nevyužité. Stejně dopadly i šaty nevěsty, na jejíž obrovskou a nepochopitelně prázdnou plochu se mohla vejít řada reklamních nápisů a loga sponzorů. Rovněž jsme si uměli představit krátký reklamní blok poté, co oddávající arcibiskup z Canterbury položil královským snoubencům klíčovou otázku. Cena za tento reklamní čas mohla být rekordní a komerční přestávka v obřadu přitom nemusela být delší než tři, čtyři minuty, takže by se aspoň mohli snoubenci před důležitou odpovědí pořádně rozmyslet."
 
-----------------------
Ústavní soud vyhodnocuje stížnost českých anarchistů, že česká ústava je sama o sobě protiústavní. "Bude to zapeklitý filosoficko - právní oříšek," posteskl si v tajném odposlechu, který mají pochopitelně k dispozici Věci veřejné, jeden z ústavních soudců večer doma manželce. "Vysloveně protiústavní asi samotná existence Ústavy ČR jako celku být nemůže, ale s velkou pravděpodobností je sporné, že by byla zcela v souladu s jejím duchem." Právní názor manželky není z nahrávky zcela zřejmý. Před dvaadvacátou hodinou je ostatně publikovatelná jen ta malá část její reakce, ve které vybízí manžela, aby šel radši spát a že by ve svém věku už neměl věřit na duchy.
-----------------------
Pražští policisté hlásí, že jsou plně připraveni na zajištění bezpečnosti prvomájových mítinků a demonstrací, jak oficiálních, tak i neohlášených. V terénu by měli být dokonce členové speciálního antikonfliktního týmu. "Myslím, že se není čeho obávat," řekl velitel zásahové jednotky. "Členové antikonfliktního týmu jsou vyškolení profesionálové, a pravděpodobnost, že by se mezi sebou poprali, je tedy poměrně malá. V nejhorším případě spoléháme na to, že nám demonstrující pomohou je od sebe odtrhnout."
-----------------------
Čeští politologové hodnotí informaci o tom, že ČSSD nevylučuje budoucí spolupráci s komunisty, střízlivě: "Ve srovnání s tím, že ještě před nedávnem byli sociální demokraté ochotni spolupracovat s Marťany, bereme prohlášení nového předsedy strany jako příklon k politickému realismu."
-----------------------
Nečekaně tragický průběh měla celostátní víkendová akce, kterou pod názvem "Vystřel si ze svého souseda" uspořádala jedna soukromá rozhlasová stanice a která měla mimořádný ohlas především mezi cizinci. Podle slov organizátorů akce jsou výsledky sice nemilé, ale celkem omluvitelné, protože správné používání předložek je v češtině velice obtížné dokonce i pro rodilé mluvčí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.