neděle 25. července 2010

Nedělní miniglosy č.74

Podle očekávání potvrdila Vězeňská služba ČR, že neumožní nejmenovanému českému vězni účast na premiéře filmu Kájínek, natočeném na motivy vězňova případu. Místo populárního vězně se premiéry zúčastní alespoň Karel Gott. Z dalších pozvaných celebrit bohužel nepřijde vedoucí skupiny Olympic, který by se podle svého vyjádření jako Janda při promítání vedle českého slavíka necítil bezpečně.
-----------------------
V křimické zelné pěstitelské stanici byly vypěstovány první exempláře nové odrůdy zelí prozatím pěstovaného výhradně v Jižní Africe. Na počest pravlasti této zeleniny získala nová odrůda i pro český trh tradiční jihoafrický název vuvuzelí.
 
-----------------------
Evropský soud pro lidská práva vyhověl podnětu známého českého kriminalisty Jana Zemana, který si u soudního dvora stěžoval, že mu byl v České republice od roku 1989 neoprávněně upírán služební postup. Vzhledem k ojedinělému Zemanovu výkonu v dílu Vrah se skrývá v poli mu byla přiznána hodnost polního maršála. Televizní seriál o jeho osudech se podle soudního rozhodnutí musí propříště promítat výhradně pod názvem Třicet případů maršála Zemana a kriminalista musí dostat ještě návdavkem druhou hodnost poručíka jako penále.
-----------------------
Podle výsledků průzkumu mezi českými teenagery je mezi nimi aktuálně nejžádanější profesí ardoisier, což je osoba, která při cyklistickém závodě Tour de France ukazuje z motocyklu časový rozestup mezi uprchlíky a pelotonem. Na tuto poptávku zareagovalo i Ministerstvo školství, které zajistilo u několika českých universit otevření specializovaných tříd magisterského studia pro budoucí ardosiery. "Děláme, co můžeme, abychom vyšli vstříc narůstající poptávce po tomto specializovaném vzdělání," řekl nám mluvčí Ministerstva školství, "ale obávám se, že víc než 2000 míst se nám v prvním roce otevřít nepodaří."
-----------------------
Jiří Paroubek se v otevřeném dopise pravděpodobně omluvil Michalu Davidovi za chování sociální demokracie a především za to, že ho jeho pomýlení spolustraníci označili za normalizačního zpěváka. V dopise prý se vyjádřil v tom smyslu, že David je Goliášem české popmusic, ale toto odvážné vyjádření není možné ověřit, protože cenný text z otevřeného dopisu během doručování vypadl.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.