neděle 11. července 2010

Nedělní miniglosy č.72

Světoví státníci se stále častěji nechávají považovat za experty na sportovní problematiku. Vzhledem k vrcholícímu fotbalovému mistrovství světa byl proto mezi nimi proveden exkluzivní průzkum, jaký očekávají výsledek finálového zápasu mezi Nizozemskem a Španělskem. Tipy se rozdělily téměř spravedlivě mezi obě země, pouze bývalý prezident Bush favorizuje Spojené Státy a Fidel Castro se i nadále domnívá, že zvítězí světová revoluce.
-----------------------
V Praze začal dlouho očekávaný proces s deseti dosud odhalenými grónskými špióny, kteří během mnoha let splynuli s českým prostředím a snažili se ovlivňovat politiku našeho státu ve prospěch globálního oteplování. "Musíte nás pochopit," řekl nám jeden z obžalovaných Inuitů, který např. zcela splynul s typicky českým prostředím vietnamských trhovců. "Rádi bychom, aby z Grónska byla zase Zelená země jako kdysi, ale bez oteplování to nepůjde." Zatím se zkoumá, koho z našich politiků grónští nelegálové ponoukali ke znevažování boje proti globálnímu oteplování. Výsledky šetření by měly být zveřejněny standardní cestou zpřístupnění archívů někdy ke konci 21.století a také v nové knize Zelená, ne bílá planeta. Špióni budou pravděpodobně vyměněni za české špióny zadržené přibližně ve stejné době v hlavním městě Grónska, kteří se přímo na místě pokoušeli na počest Karla Gotta iniciovat změnu jména grónské metropole z tradičního názvu Nuuk zpět na Gotthaab.
 
-----------------------
Velmi dobrou formu před letošním mistrovstvím světa potvrzuje české počasí. V posledních dnech se mu několikrát podařilo na posledních přípravných závodech překonat český teplotní rekord. "Forma evidentně kulminuje, letos jsem to myslím načasovali správně," řekl nám kouč naší reprezentace. "Největším favoritům se sice v tomto u nás poměrně novém sportovním odvětví ještě nemůžeme rovnat, ale určitě věříme, že naši soupeři se s námi pořádně zapotí."
-----------------------
Jak se již dříve očekávalo, ministři nově jmenované české vlády chystají další nové škrty. Na nově vytvořená úřednická místa na všech ministerstvech už bylo vyhlášeno oficiální výběrové řízení a očekává se, že noví škrti by měli nastoupit již k 1.srpnu.
-----------------------
Podle dobře informovaného zdroje blízkého nedávno propadlé zahradě Ministerstva kultury se předpokládá brzké přejmenování tunelu Blanka na dosud neurčené mužské jméno. Následky výstavby tunelu totiž již překonaly následky tropických bouří pojmenovávaných standardně ženskými jmény a dostaly se do stadia škod po hurikánech. Tunel se zatím stočil opět směrem k Letné, kde přechodně zeslábl, a k větším propadům zeminy tak nedošlo, ale experti se obávají, že by začátkem příštího týdne mohl dorazit s plnou silou k vltavskému pobřeží, což by mohlo tentokrát vést k propadu na pražské burze.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.