úterý 6. července 2010

Kouzelná zahrada 2

Vím, nemělo by se vstupovat dvakrát do téže řeky, jak se právě chystám. Ale třeba hollywoodská studia mne každou chvíli přesvědčují, že se mám vykašlat na Hérakleitovu přežitou starověkou moudrost a naopak do téže řeky znovu a znovu vstupovat. A ne dvakrát, třeba hned šestkrát, protože proč se nevrátit k tomu, co už bylo úspěšné a trochu tomu nepošramotit dosud dobrou pověst, že? A tak každý rok se na pořadu kin objevují známé názvy s dodatečnými číslicemi a já se těším, až jednou někdo natočí film Šest žen Jindřicha VIII. 2, aby se na tom názvu mohly na základních školách vysvětlovat číslovky a význam podivně cizího slovíčka lapsus.
 
A protože venku panují horka přímo tropická, každá voda je na svlažení unaveného těla dobrá, i když už třeba byla kdysi použita k témuž. No a já jsem opět po pár týdnech navštívil zahradu, kterou jsem vám už na pár fotkách ukazoval, a řekl jsem si, že si všechna ta barevná a tvarová kouzla nemůžu nechat sobecky jen sám pro sebe. Tak tady je máte! Milovníci ostrého obrazu si opět na své nepřijdou, je to vše jako obyčejně focené z ruky na přibližně vteřinové expozice, ale kouzlo téhle zahrady je v něčem jiném. Pokud to někdo rád ostré, docela pomáhá zakousnout chilli papričku anebo zabrousit na sportovní fotoweby, doporučoval bych především šerm šavlí nebo rychlobruslení.


Jak to vypadá, když dopadne meteorit do rybníčka Brčálník:
 

Imprese od Žluté řeky:


Děravá střecha z koruny stromů - že by po krupobití?
 


Tudy zase musela před chvílí procházet Carmen:
 


Nejlepší kolotoč je ze staré vrby:
 

Tomuhle květu bych pro jistotu "Princi můj maličký, spi..." nezpíval:


Jakpak se asi správně zalévá taková zahradní spirální galaxie?
 


Tak to by mohlo jako osvěžení ve známé řece pro dnešek stačit. Znalci mezi vámi samozřejmě vědí, že dalších několik záběrů z kouzelné zahrady mých rodičů je k vidění ve fotogalerii, stejně jako fotky z řady jiných míst. Zájemcům rád napíšu, kterou červí dírou je možné se do této zahrady na hranici dvou velkých mlhovin dostat. Mlha přede mnou, mlha za mnou...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.