neděle 28. února 2010

Nedělní miniglosy č.53

V castingu na primase českého zvítězil dosavadní královéhradecký biskup. Jako tradičně doprovázelo oznámení výsledků vypouštění hustého bílého kouře z komínu tepelné elektrárny Prunéřov, takže vzhledem k dlouhodobě neuspokojivým rozptylovým podmínkám obliba a volební preference křesťanských demokratů v podkrušnohoří znovu poklesly pod hranici volitelnosti.
---------------------
Velké potíže s automatickými opravami v programu Word má poslední dobou sociální demokracie. Nejdříve se vedoucí sekce PR a marketingu této strany zesměšnil hláškou "proti gustu žádný deputát". Poté se přišlo na to že místo slova snowboardcross, které bylo díky zimní olympiádě poslední dobou častěji používáno, se ve Wordu občas zobrazuje reklama na novou podnikatelskou aktivitu bývalého předsedy - značka Snowboard Gross. Naposled se stal obětí tohoto spiknutí dokonce současný předseda strany: "Když chtěl přítel předseda ve vnitrostranickém pastýřském listě vyplísnit žvástavé kibice, Word mu poslední slovo automaticky zaměnil za slovo "kubice", řekl nám nejmenovaný zdroj blízký předsednictvu strany. Předseda zareagoval podrážděně a přes noc napsal stodvacetistránkovou studii o prorůstání organizovaného zločinu do IT služeb se zvláštním přihlédnutím k sociální demokracii, o psu nemluvě.
 
----------------------
K připravované stávce v dopravě se pravděpodobně připojí i piloti na vnitrostátních leteckých linkách. Tento krok může být překvapivě rozhodující pro schválení rychlých ústupků Poslaneckou sněmovnou, protože v případě zastavení vnitrostátního leteckého provozu by se v pátek poslanci nedostali rychle a pohodlně domů.
-----------------------
Českou politickou scénou otřásla nová zjištění týkající se nákupu armádních bojových vozidel Pandur. Zjištění byla tak otřesná, že je zachytily seismografy na vědeckých stanicích v celé Evropě. Opět se ale ukazuje, že naše zákony jsou na rozdíl od mnoha méně vyspělých zemí naštěstí konstruovány tak, aby vydržely i silnější otřesy bez nebezpečí, že by si to vyžádalo nějaké oběti.
"Naše poctivé a pevné zákony k nám jezdí zkoumat jako vzor i četní odborníci ze zahraničí," uvedl náš zdroj, který má v oboru politické seismologie prakticky neotřesitelnou pozici, a proto raději nechce být jmenován. "Zrovna minulý týden jsme tu měli na zkušené i odborníky z tak seismicky aktivní oblasti jakou je Sicílie.
-----------------------
Praha ohlásila svou kandidaturu na zimní olympijské hry v roce 2026. "V umístění sportovišť už máme jasno," řekl nám předseda prozatímního organizačního výboru. "V Sazka aréně se uskuteční hokejové zápasy, soutěže v rychlobruslení se odehrají - jak je to v České republice dobrou tradicí - přímo na zamrzlé hladině Vltavy Ledové koryto pro sáňkařské závody a soutěže bobů by mělo být vybudováno v barokních zahradách pod Pražským hradem, slalom se pojede na Petříně a skokanský areál by měl být postaven symbolicky na Můstku." Trochu se diskutuje o tom, že vzhledem k nutnému dodržení mezinárodně uznávaných parametrů trati nebude možné postavit v Praze vhodný svah pro sjezd, ale pan předseda v tom problém nevidí: "Co pamatuji, pořádaly se sjezdy vždycky v Paláci kultury."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.