neděle 14. února 2010

Nedělní miniglosy č.51

Tiskový mluvčí zastupující Slunce a některé planety sluneční soustavy informoval, že Slunce uvažuje o zpoplatnění své energie. "Lidé si zvykli, že dostávají sluneční záření zdarma, což jednoznačně deformuje trh," uvedl mluvčí. "Pokud nebudou lidé ochotni se dohodnout, je Slunce připraveno přejít do časově neomezené stávky." Zatímco mezi energetiky a mezi rostlinami vypukla panika, ekonomové přijali vyjádření Slunce celkem příznivě, protože díky předpokládaným nemalým příjmům v něm vidí do budoucna potenciálně silného investora na kapitálových a finančních trzích. V reakci na to se očekává posilování většiny akcií, takže únorové kapacity posiloven jsou již zcela vyprodány.
----------------------
Vyšetřování potvrdilo, že stavba Karlova mostu ve 14.století byla předražena. "Analýzou starých účetních knih jsme zjistili, že bylo fakturováno poměrně velké množství vajec, která - jak prokazují výsledky rozborů - se nakonec vůbec neuplatnila při vlastní stavbě, ale byla nejspíš použita pro osobní potřebu," řekl nám jeden z pražských specialistů na hospodářskou kriminalitu. Kvůli podezření z krádeže a korupce bylo podáno trestní oznámení na neznámého pachatele. Vyšetřovatelé jsou však skeptičtí: "Vzhledem k předpokládané vysoké hladině cholesterolu u pachatelů je pravděpodobnost, že někdo z nich ještě žije, velmi malá.
 
------------------------
Českým silničářům v letošní dlouhé zimě rychle dochází posypová sůl a není jasné, čím ji nahradit. "Snažili jsme se vyzkoušet různé druhy posypů, ale sůl má jako posypový materiál jednoznačně nejlepší vlastnosti a je nenahraditelná, řekl nám předseda Českého svazu sypačů. "Proto jsme se pokusili sůl vykupovat od domácností, ale ukazuje se, že Češi v sobě mají z dětství zakořeněné zcela špatné ekonomické návyky. Nejenže se nesmyslně domnívají, že sůl má větší cenu než drahé kovy, ale navíc nám ji zcela odmítají prodat, protože by si prý pak neměli čím posolit krajíc."
------------------------
Svatý Valentýn je podle průzkumu třetím nejoblíbenějším svátkem v České republice. Podle očekávání zvítězily Vánoce před upálením Mistra Jana Husa, Svatý Valentýn se o třetí místo dělí s Vítězným únorem.
------------------------
V kanadském Vancouveru byly zahájeny zimní olympijské hry. Na počest této významné události a v souladu s historickými tradicemi, podle kterých se ve starověku během her omezovaly vojenské aktivity, přijala ruská vláda rozhodnutí, že po celou dobu trvání her nepoužije jaderné zbraně jako první.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.