neděle 21. února 2010

Nedělní miniglosy č.52

Zdravotnická komise Evropské unie se rozhodla vyhlásit boj proti nadměrnému solení, které prý vede k vyššímu výskytu srdečních chorob. Důsledkem je kromě vyššího počtu dopravních nehod v zimním období i krach většiny českých solárií.
----------------------
Zvláštní novou jednotkou objemu, kterou začali používat především novináři, se letos stala jedna orlická přehrada. V počtu orlických přehrad se uvádí především množství napadaného sněhu. Podle Ústavu pro jazyk český, moravský a slezský se má orlická přehrada jako jednotka psát výhradně s malým o, aby bylo možné odlišit ji od skutečné Orlické přehrady. Fyzikální ústav následně kodifikoval, že jedna orlická přehrada obsahuje 0,84537 násobek objemu vody, který se vejde do skutečné Orlické přehrady, než začne přepadat vrchem. Celkové množství sněhu napadaného během letošní zimy tak bylo odhadnuto na osm orlických přehrad a dva a půl tálinského rybníku.
 
------------------------
Meteorologové předpovídají na letošní rok horké léto. Především v srpnu mají teploty vystoupat často vysoko nad třicet stupňů Celsia, s čímž se obtížně vyrovnávají především mladí lidé, protože jsou zvyklí nevěřit nikomu přes třicet.
------------------------
Žhavým kandidátem na Nobelovu cenu za fyziku nebo aspoň za mír, je tým výzkumníků z pařížské Sorbony. "Chtěli jsme přijít na to, proč si dříve byli lidé blíž než dnes," uvedl na tiskové konferenci vedoucí projektu. "Podrobným a dlouhodobým výzkumem vývoje vztahů na vzorku několika desítek tisíc osob z celého světa a díky zcela novému pohledu na některé aspekty rudého posuvu jsme došli k závěru, že lidé se jeden od druhého vzdalují především proto, že se vesmír rozpíná.
------------------------
Odborový svaz českých augurů a haruspiků oznámil, že je připraven na období před volbami do Poslanecké sněmovny vyhlásit časově neomezenou stávku. Toto oznámení vyvolalo chaos mezi českými politiky, kteří se především bez služeb ptakopravců už dnes prakticky neobejdou a obávají se bez konzultace s nimi učinit jakýkoli politický krok, což by mohlo zcela paralyzovat naši politickou scénu v citlivém období.
"Chceme bojovat proti neustálému snižování počtu ptáků v naší zemi. Když to půjde takto dál, nebude již prakticky za dvacet let z čeho věštit," prohlásil předseda svazu. "Haruspikové sice s materiálem zatím problém nemají, ale přidali se ke svým kolegům z profesní loajality. Zároveň se rozhodli využít této akce k podpoře boje proti alkoholismu."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.