neděle 7. února 2010

Nedělní miniglosy č.50

Pozn.: Protože se jedná o jubilejní vydání miniglos, dnes zcela mimořádně vychází v podobě "dvojčísla".

Petr Nečas v rámci parlamentních obstrukcí ODS hovořil v Poslanecké sněmovně celou noc. "Bude-li to třeba a zabrání-li to levici přivést tuto zemi k bankrotu, budu v Parlamentu vyprávět pohádky třeba tisíc a jednu noc," prohlásil k ránu z posledních sil řečník. Vzhledem k tomu, že v poslaneckých lavicích vydržela celý projev sledovat jen asi pětina ze všech poslanců, připomínalo navíc jeho vystoupení i pohádku Alibaba a čtyřicet loupežníků.
----------------------
Největší událostí letošní zimy byl na základě hlasování čtenářů renomovaného společenského časopisu Zima pro celý rok vyhlášen fakt, že letos byla veliká zima. Na druhém místě skončilo velké množství sněhu a třetí se umístil konceptuální projekt Postmoderní dualismus ve výuce pozemků známého výtvarníka (a příležitostného učitele pozemků) Františka Mráze.
 
----------------------
Pro podezření ze špionáže byly z České republiky vypovězeny dvě pražské labutě. Labutě se podezřele často pohybovaly poblíž důležitých státních budov u Vltavy a několikrát neomaleně sledovaly naše nevyšší státní představitele a kamuflovaly to žadoněním o kousek housky. Když byly příslušníkem ochranky požádány o předložení dokladů, pokusily se zmizet letem těsně nad hladinou řeky, aby jejich pohyb nemohl být zaměřen radary. Oznámení se zatím labutím nepodařilo doručit, ale bylo již zveřejněno na úřední desce Úřadu vlády.
------------------------
Hledaný terorista Usama Bin Ládin podle svého posledního vyjádření začal věřit v globální oteplování. Někteří komentátoři ovšem soudí, že vysvětlení je prozaičtější a nepolapitelnému teroristovi pouze začíná být horko.
------------------------
Na Štrbském plese se uskutečnil významný turnaj celebrit v jezdeckém pólu na sněhu. Bohužel, malá tloušťka ledu nakonec neumožnila uskutečnit původně plánovaný zápas na slonech, který by byl pro zúčastněné byznysmeny, bohaté osobnosti i pro média jistě zajímavější než pólo na obyčejných koních. Jako kontroverzní bylo hodnoceno rozhodnutí uzavřít na dobu turnaje celou oblast Štrbského plesa pro běžné občany. "Musíme si uvědomit, že Štrbské pleso je součástí přísně chráněného národního parku," řekl nám hlavní pořadatel akce. "Především na svištích a na chráněných druzích plchů by se mohla větší koncentrace nemajetných návštěvníků projevit negativně."
-----------------------
Odbory plánují generální stávku, která začne hned, jakmile bude šéf odborů konečně jmenován generálem.
-----------------------
Na olympijské hry do Kanady odcestovala i nejlepší česká sportovkyně posledních dvou let Martina Sáblíková. Její fanoušci věří, že díky mladé rychlobruslařce bude letošní únor po mnoha letech opět jednou Vítězný. Vedení ilegálních Lidových milicí při této příležitosti vydalo prohlášení, že všechny jednotky jsou plně připraveny.
-----------------------
Oproti všeobecnému očekávání stále nebylo ohlášeno jméno nového arcibiskupa pražského a primase českého. Podle odborníků na náboženskou problematiku by další otálení mohlo vnést do naší katolické obce nervozitu, a bylo by tudíž kardinální chybou.
-----------------------
Předseda ČSSD hodnotil kladně, že prezident republiky vyhlásil termín řádných voleb do Poslanecké sněmovny až na úplný konec května. Dá se totiž očekávat, že v závěru volební kampaně by již mohlo být příjemné teplé počasí a jeho malá dcera tou dobou již nebude muset nosit botičky.
-----------------------
Díky napjaté situaci ve Sněmovně se stále nedaří schválit nový horní zákon. Kupodivu ani skutečnost, že horní zákon schvaluje dolní komora Parlamentu, nebrání některým poslanců dívat se na horní zákon svrchu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.