neděle 25. října 2009

Nedělní miniglosy č.35

Nejmenovaný místopředseda ODS ohlásil, že na příštím kongresu strany může za určitých podmínek kandidovat na předsedu ODS. Podmínkou je, aby delegáti volebního-nevolebního kongresu přijeli-nepřijeli na jednání oblečeni-neoblečeni a měli s sebou dar-nedar. Za těchto podmínek je místopředseda ochoten kandidovat, opadá-li ovšem do té doby listí z dubu.
--------------------------------
Podle mluvčího svazu včelařů je přechodný nedostatek kvalitního medu na českém trhu způsoben především nedávnou návštěvou amerického viceprezidenta, který za svá jednání v Praze vykázal enormní spotřebu medu na mazání kolem úst českých představitelů. "Výhodou je, že jde výhradně o med od našich výrobců, což podpoří produkci českých včelařů. Drobnou nevýhodou je, že jsme všechen med poskytli americké straně jako státní dar, takže výdělek nebude velký."
--------------------------------
Pražský Dopravní podnik oznámil, že má v plánu do pražského metra vrátit turnikety. "Cílem je jednoznačně snížit počet černých pasažérů," prohlásil podnikový mluvčí. Jeho nešikovné prohlášení však některá občanská sdružení okamžitě napadla jako rasistické. Za prohlášením o černých pasažérech prý stojí jako šedá eminence zdejší bílá většina.
--------------------------------
Za nedostatek štěstí v posledních prohraných arbitrážích českého státu stojí podle názoru odborníků především nedostatek kominíků. "V Praze poslední dobou na kominíka nenarazíte a už vůbec ne v okolí státních úřadů a letiště, kde se naši vyjednavači především pohybují. Není pak divu, že v arbitrážních řízeních nemáme dostatek štěstí," řekl nám dobře informovaný zdroj. "Měli bychom začít s celonárodní debatou na téma, které povolání kominíky jako nositele štěstí nahradí. Osobně bych preferoval správce počítačových sítí, protože jejich počet utěšeně roste, otázkou ovšem zůstává, jak je v davu lidí poznat, abychom se za knoflík nechytali zbytečně."
--------------------------------
Podle exprezidenta Václava Havla je problémem současné politiky především fakt, že vysoké politické funkce zastávají padesátníci. Ministerstvo financí v této souvislosti konstatovalo, že stažení padesátníků z oběhu bylo správným krokem, a připomíná, že padesátníky je až do roku 2014 možné vyměnit na všech pobočkách ČNB.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.