neděle 11. října 2009

Nedělní miniglosy č.33

Právnická fakulta Západočeské univerzity zařadila do své nabídky speciální víkendové studium. "Opravdu schopní studenti dokážou obsáhnout veškerou probíranou látku během jediného víkendu," řekl nám k tomu nejmenovaný pracovník fakulty. "Studium začíná v pátek večer imatrikulací, v sobotu probíhá bakalářská část studia a v neděli studium magisterské. Celý intenzivní program končí v neděli večer obhajobou a slavnostním spálením diplomových prací." Ukazuje se však, že vzhledem k nedostatku času opravdu schopných studentů bude třeba připravit ještě intenzivnější variantu. "Máme informace, že věnovat celý víkend studiu je pro řadu potenciálních studentů nepřijatelné. Mají svou práci, své starosti a o víkendech si potřebují především odpočinout. Osobně si myslím, že až se o naší škole bude na veřejnosti méně mluvit, nějaké přijatelné řešení se najde."
--------------------------------
Prezident ČR je kvůli ratifikaci Lisabonské smlouvy pod stále větším tlakem. Kromě ostatních 26 států Evropské unie a proevropských českých politických stran přispívá k tomuto faktu i zvyšující se tlak atmosférický. "Ano do České republiky má přijít od západu neobyčejně rozsáhlá tlaková výše, která bezesporu celkový tlak na pana prezidenta ještě zvýší," potvrdil nám zdroj z Hydrometeorologického ústavu. Zatímco odolávat tlaku předních evropských politiků činí českému prezidentu viditelné potěšení, bojovat se sloupcem vzduchu ho tolik nebaví. Prezidentův tajemník nicméně potvrdil, že pan prezident bere aktuální meteorologickou situaci vážně, i když bez emocí: "Je to pro něj vzduch!"
--------------------------------
Žokej Váňa vyhrál pošesté Velkou pardubickou a sklidil za to aplaus tisíců diváků. Ne všechny ale jeho nečekaný vítězný návrat potěšil. Například pardubická Baba Jaga naznačila, že byla zaskočena hlukem bouřlivého potlesku i reakcí bývalého žokeje a Váňova velkého soupeře Václava Chaloupky: "Zase ten Váňa… Nejen, že mě tím probudil, ale závod byl tak napínavý, že se Chaloupka otočil k lesu zády."
--------------------------------
Na Ministerstvo kultury poslední dobou přichází stále větší počet stížností od lidí postižených náhlými střevními problémy po požití mléčných výrobků. Mluvčí ministerstva proto vydal oficiální prohlášení, že jogurtové kultury jsou prozatím zcela mimo kompetenci ministerstva.
----------------------
Podle výsledků průzkumu se více než 60% lidí v České republice setkalo s korupcí. Skoro všichni z nich jsou ale ochotni za 500 Kč tuto skutečnost popřít.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.