neděle 4. října 2009

Nedělní miniglosy č.32

Ministerstvo financí vyhlásilo výběrové řízení na vrchního ministerského osla. "Naším cílem je oslovit všechny majitele kvalitních českých oslů," uvádí mluvčí ministerstva. "Jak víte, máme díky krizi potíže s rozpočtovým schodkem. Výběrové řízení bude mít proto velmi transparentní pravidla: Místo získá ten osel, který natřese do státního rozpočtu nejvíc zlaťáků". Podobný přístup zvolil i Senát, když podle dávného vzoru na uprázdněný senátorský post vyhlásil výběrové řízení pro koně. V případě Senátu se ale při výběru nového koně nehledí na množství natřesené hotovosti, ale podmínkou je především schopnost sepsat kvalitní stížnost k Ústavnímu soudu.
--------------------------------
Mirek Topolánek prohlásil, že současná vláda již nemá jeho důvěru, protože je političtější, než se původně předpokládalo, a jednoznačně podporuje levici. Ukázalo se totiž, že ministr Pecina drží při hře florbalovou hůl na levé straně, několik dalších ministrů má podle dobře informovaného zdroje obě ruce levé a vzdálení příbuzní jednoho ze členů vlády dokonce žijí ve slovenském městě Levice. Představitel ODS je ochoten nad poslední skutečností přimhouřit oko, pokud se příbuzní okamžitě přestěhují. Po ministru Pecinovi však požaduje okamžitou demisi, pokud ten místo levicového florbalu nezačne hrát golf.
----------------------
Strana zelených zásadně protestuje proti tomu, aby v Poslanecké sněmovně probíhalo při jednání o rozpočtu na příští rok tzv. porcování medvěda. "Dopustíme-li oficiální porcování tak silného zvířete, jako je medvěd, jak ochráníme proti podobnému perverznímu jednání menší a slabší zvířata, například lišky?" ptá se předseda Strany zelených.
----------------------
30. červen by se mohl stát novým svátkem, protože k tomuto dni v roce 1991 opustil území tehdejšího Československa poslední sovětský okupační voják. Podporu má tento návrh ve všech politických stranách, dokonce i podle komunistů je nutno si tento den připomínat, aby se něco podobného již nikdy nemohlo opakovat. Námitky má však ministr financí: "Nezapomeňme, že se nacházíme v exponovaném středoevropském prostoru. Kdybychom měli slavit svátek každý den, kdy naše území opustila nějaká armáda, nebude se v České republice vůbec pracovat."
--------------------------------
Na světových burzách prudce vzrostly ceny akcií brazilských kapsářských společností v souvislosti s přidělením olympijských her 2016 městu Rio de Janeiro. Ratingové agentury zlepšily těmto společnostem původní rating B na AA+, což ještě zvýšilo poptávku. Brazilští ekonomičtí experti soudí, že tento nesporný úspěch je podpořen i faktem, že všechny kapsářské společnosti v Brazílii jsou striktně soukromými subjekty, kdežto v Evropě je zvykem, že svým občanům tahá peníze z kapes především stát.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.