neděle 19. července 2009

Nedělní miniglosy č.22

V České republice byly zaregistrovány první tzv. voličské fondy. Jejich činnost bude založena na tom, že na tyto fondy voliči převedou svá voličská práva prostřednictvím voličských knížek a správce fondu tyto hlasy ve volbách umístí podle své investiční strategie. "Ve volbách bude náš fond dodržovat konzervativní strategii, předpokládáme, že 80% vybraných hlasů investujeme do stávajících parlamentních stran a jen 20% vložíme do malých dynamických stran, které mohou zaznamenat v budoucnu výrazný nárůst," řekl nám představitel největšího voličského fondu Norbert Gumový. "Naše fungování bude pro veřejnost naprosto průzračné, protože o naše hlasy se budou jednotlivá politická seskupení ucházet v klasické obálkové soutěži." Původně nebyl o účast ve voličských fondech mezi voliči velký zájem. "Jakmile jsme ale voličům začali nabízet za každou voličskou knížku, která má odhadovanou výrobní cenu kolem 3 korun, voucher na jedno bezplatné ošetření u lékaře, nastalo pravé pozdvižení," říká Gumový. "Jistota desetinásobku prostě dělá s voliči divy!"
------------------------
Hlavní političtí představitelé se dohodli, že v nadcházejících volbách bude možné voličům přislíbit nejvýš čtyři třinácté platy, dva platy čtrnácté a jeden patnáctý. "Kvůli krizi jsme se tentokrát dohodli na určitých mantinelech. Chápeme, že to voličům nemusí být milé, ale taková je prostě rozpočtová realita dneška." Zároveň bylo ohlášeno, že nejvyšší daň, kterou je možné navrhnout pro milionáře a další nepřizpůsobivé občany bude 150%.
----------------------
Ukazuje se, že scéna, kterou klienti jedné nejmenované zkrachovalé cestovní kanceláře, omylem považovali za loupežné přepadení, terorismus anebo alespoň mafiánské vydírání, byla standardní součástí programu zájezdu. "Naše kancelář se specializovala na zážitkovou turistiku, takže součástí vybraných zájezdů bylo i praktické poznávání tradic a koloritu jednotlivých destinací. K Turecku sem tam nějaký ten obchodní spor a vybírání výpalného prostě patří, tak jsme ho našim klientům chtěli zprostředkovat na jejich vlastní kůži," uvedla zkrachovalá mluvčí kanceláře. "Nutno připomenout, že tento bonus naše klienty nestál ani 200 Euro, ani 100 Euro, dokonce ani 50 Euro, ale jen 30 Euro. Z toho jsme museli zaplatit herce, kteří mafiány představovali, pronájem zasahujícího automobilu a úplatky turecké policii, aby proti této hrané scénce nezasahovala. Jsem ráda, že se vše tak povedlo a že našim klientům na jejich dovolenou zůstane trvalá vzpomínka."
--------------------------------
Ani po dvaceti letech nestihl archiv sněmovny zpracovat dokumenty parlamentní komise ustavené k vyšetřování událostí 17. listopadu 1989. "Postupujeme striktně chronologicky," odpověděla na výtku vedoucí archivu. "Právě dokončujeme zpracování písemností z roku 1971. Když nás stále nebudete otravovat nesmyslnými otázkami, měli bychom stihnout vámi zmíněné písemnosti zpracovat někdy mezi lety 2024 a 2028.
Požadavek nahlédnout do dokumentace si však můžete dát již dnes, my vás nejpozději do šesti let vyrozumíme, zda vaší žádosti bylo vyhověno. Pak už bude záležet jen na vaší trpělivosti a zdraví."
--------------------------------
Proslýchá se, že po Kanadě by mělo zavést vízovou povinnost pro Čechy i Grónsko. V posledních pěti letech totiž o azyl v Grónsku požádali celkem tři lidé, z toho byli dva Češi. "Jsme z toho dost zoufalí," prohlásil zdroj z grónských vládních kruhů. "Počet ledních medvědů stále klesá, takže si nemůžeme dovolit ještě živit přistěhovalce." České Ministerstvo zahraničí však tento krok zpochybňuje. "Můžeme naše cestovatele do této malebné přímořské destinace uklidnit. Stejně jako před týdnem s Kanadou totiž ani teď nic nenaznačuje, že by měla být víza zavedena." Kdyby přes optimistická očekávání Grónsko víza zavedlo, bude nutné pro jejich vyřízení jet až do Kodaně. Znovuzavedení víz proto začíná zvažovat i Dánsko.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.