neděle 12. července 2009

Nedělní miniglosy č.21

K výbuchu ručního granátu došlo ve čtvrtek v pražské pivnici U Českého lva. Jak uvedl policejní mluvčí, jednalo se o legálně držený obranný granát, který - jak již z názvu plyne - používá jeden z návštěvníků pouze pro svou obranu. Výbuch byl naprosto nečekaný, jak potvrdil i majitel granátu: "Zatím mi granát bouchnul jen dvakrát doma, jednou při nákupech, v kině a při návštěvě bazénu, občas se to stává během procházek v lese. V restauraci se to ale stalo poprvé a to už tam s sebou nosím granáty několik let."
-------------------------------
Pracovníci Akademie věd začali stávkovat na protest proti krácení rozpočtu na vědu a výzkum. Jak informoval stávkový výbor na tiskové konferenci, v průběhu stávky nebude publikován ani jeden článek v odborných časopisech, nebude proveden jediný experiment, nebude zabita jediná laboratorní myš a počítačová technika (včetně myší) bude využita výhradně ke hraní počítačových her. V původním návrhu byl i úplný zákaz přemýšlení, ale k tomu nakonec výzkumníci ještě nesáhli. "Myslíme si, že už uvedené kroky naši veřejnost dost výrazně postihnou, moc se za ty nepříjemné každodenní dopady omlouváme. Musíme si ale taky něco nechat v zásobě, kdyby bylo třeba tlak ještě vystupňovat."
--------------------------------
Několik českých významných politiků požádalo o azyl v Kanadě. Zdůvodnili to tím, že jako politici se v České republice na veřejnosti necítí bezpečně. Informaci glosovali komunističtí poslanci, kteří zdůraznili, že na rozdíl od současných zaprodanců kapitalismu byla pro komunisty vždycky Veřejná bezpečnost hlavní prioritou. I když se mnozí komentátoři obávali, že to bude pro kanadskou stranu záminkou pro znovuzavedení víz, zdá se, že opak je pravdou. Jeden z úředníků Ministerstva zahraničí to vysvětlil: "Máme informace, že pokud odejde ještě pár vybraných politiků, kvalita života v České republice by se mohla natolik zlepšit, že migrace do Kanady zcela ustane."
--------------------------------
Vzácně se ve svých odpovědích na otázku, co bylo hlavním důvodem jejich návštěvy karlovarského filmového festivalu, shodly největší hvězdy, které letos festival navštívily: "To je přece jasné," uvedl za všechny Antonio Banderas. "Všichni sem jezdíme hlavně proto, že to tu kdysi navštívil náš velký vzor Dean Reed. Když tu byl naposled, bylo mi sedmnáct a chtěl jsem být ve všem jako on. Prezident festivalu mi dokonce zajistil stejný pokoj, který měl kdysi on. Je to úžasný pocit, zvlášť když si uvědomíte, že v hotelu se toho od té doby mnoho nezměnilo."
---------------------------------
Nečekaně dopadla namátková dopingová kontrola mezi novináři na tradiční cyklistické Tour de France. Až na výjimky byly všechny vzorky pozitivní, přičemž obsahovaly nejrůznější nepovolené povzbuzující přípravky a v několika případech byl potvrzen i krevní doping. "Potvrdilo se, že mezi novináři není situace o moc lepší než přímo v pelotonu jezdců," řekl nám hlavní koordinátor kontrolní akce. "Psát o něčem takovém, jako je Tour de France celé tři týdny bez přestávky je nadlidský výkon a bez povzbuzujících prostředků to prostě nejde. Ve válce s dopingem ale musíme pokračovat. Proto pokud výsledky potvrdí i analýza vzorků B, budeme žádat pro všechny přistižené novináře standardní dvouletý zákaz činnosti."

3 komentáře:

  1. Jo, jo, tak dlouho se chodí s granátem na pivo, až se pojistka utrhne. Nebo tak nějak bylo to otřepané přísloví. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to je vojenská verze přísloví, protože průzkum ukázal, že nadpoloviční většina vojáků neví, co je džbán :-).

      Vymazat
    2. Tak, tak. A druhá nadpoloviční většina neví, co je voda. :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.