pondělí 6. července 2009

Nedělní miniglosy č.20

Zcela nový směr nabrala obhajoba amerického legendárního investora a podvodníka Bernarda Madoffa. "Můj klient je samozřejmě nevinný," prohlásil jeden z jeho nových obhájců. "Chtěl jen prakticky prokázat, že i v době velké krize v leteckém průmyslu může letadlo přinášet slušný zisk."
-------------------------------
Nečekaně tvrdý zákon na svém zasedání přijala vláda: Stejně jako alkoholické nápoje, ani bulvární tiskoviny již nebude možné konzumovat na veřejnosti. Majitel bude povinen na veřejných místech vsunout láhve i tiskoviny do neprůhledného papírového sáčku. Proti jsou militantní liberálové, kteří hrozí tím, že budou do papíru balit i nealkoholické nápoje a tzv.seriózní tisk. Předkladatel zákona jejich aktivitu zhodnotil lakonicky: "Myslím, že něco takového veřejnosti určitě neublíží."
--------------------------------
Proti plánu Evropské unie regulovat domácí zabijačky přišel protest z nečekané strany: Petici zorganizovala část vězňů v Mírově a Valdicích. Jeden z organizátorů akce, který si odpykává doživotní trest, k tomuto kroku uvedl: "To už je příliš! Jako by nestačilo, že nám Evropská unie mluví do kdečeho, teď nám ještě bude diktovat, jak máme řešit své rodinné spory!"
--------------------------------
Nabídka kandidatury za ČSSD do příštích parlamentních voleb poslankyni Zubové měla zřejmě být jen jedním z kroků ambiciózního projektu vytvoření jednotné kandidátky Obrozené Národní fronty pod vedením sociální demokracie. Jak uvedl náš zdroj s dobrými kontakty na předsednictvo strany, byli se stejnou nabídkou osloveni úplně všichni předsedové českých politických stran, bez ohledu na to, zda jsou pravicové, středové nebo levicové. Jedinou podmínkou bylo, aby podle průzkumů byli oblíbení aspoň u 40% obyvatel. "Měřili jsme všem naprosto stejným metrem. Že tuto jednoduchou podmínku ze všech předsedů stran splňovala jen paní poslankyně Zubová, to už není chybou sociální demokracie."
---------------------------------
Nejčastějším dotazem, na který v posledních dnech odpovídají spolupracovníci ministra pro lidská práva, je jak se co nejrychleji stát squatterem. Tuto otázku pokládají především nepříliš majetní lidé, kteří se již několik let neúspěšně snaží získat byt v Praze. Ministr prozatím přislíbil rozjet šestiměsíční rekvalifikační kurzy, kde by si všichni zájemci měli osvojit základní dovednosti squatterů - včetně používání sprejových barev a demonstrování na střeše. "Jako squatterovi mi někdo sežene byt za pár dní," řekla nám o motivech svého zájmu o specifický životní styl paní Navrátilová, která jako samoživitelka pečuje o své tři děti. "To mi těch šest měsíců vopičáren na kurzu stojí za to!"

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.