pátek 25. března 2022

Prezidentské proroctví

Taky se vám zdá, že poslední dobou dostává optimismus dost na frak? Co by tomu všemu asi řekl starý kladenský "soudruh prezident - spisovatel", kdyby měl možnost promlouvat k nám shůry, což, doufám, nemá, neb se - podle mého - po zásluze smaží v pekle, a podobnou variantu připouštím jen z lenosti, abych nemusel hledat jiný rým :-).

 

Prezidentské proroctví

Připomíná
 
Rusko, Čína,
 
prezidenta Antonína.
 
Posílá nám pozdrav shůry:
 
"Vstanou nové noční můry."


Pozn.: A co vám můj blog - pokud ho ještě neznáte - může nabídnout? Kromě pravidelných nedělních glos politického a společenského dění najdete na blogu např. cestopisné reportáže z Japonska, z Řecka, a dalších míst, jsou tu i - věřím, že většinou humorně laděné - úvahy a fejetonypovídkybásněhrátky s češtinouhaikuvzpomínková vyprávěnípovídání o knížkáchfilmech či pražských zákoutích a také celá řada fotografií doprovázejících četné fotočlánkyPokud vás na mých stránkách něco zaujme, neváhejte a dejte o mém blogu vědět i dalším lidem, které by mohly moje články potěšit. Děkuji, opatrujte se a těším se s vámi zase brzy na shledanou.

17 komentářů:

  1. Jeho these zdá se vadná
    byť je zdůli města Kladna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že by byl také thesalonikem - jako Cyril s Methodem?

      Vymazat
  2. Tonda trčí v pekle, z kotle brejlí vztekle.
    Že to jeho věštění nikdo dnes neocení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čerti prý začínají mrmlat: Slyšel jsem, že se jim chystá vyměnit naspořené čertovské dukáty v kurzu 1:50.

      Vymazat
  3. Můra je to tedy pořádná. Nezbývá než doufat, že bude mít co nejkratší trvání a optimismus se zase bude moct vyhoupnout do sedla!

    OdpovědětVymazat
  4. Na prezidentské frontě klid :).
    Shůry by rádi někoho vytáhli naši režimní novináři, třeba skřehotající tajtrlík ze Senátu po "odvážném" výletu na Taiwan byl hodně protežovaný, teď zase premiér po "ještě odvážnější" cestě vlakem na Ukrajinu, jsem zvědavý, kdo bude nakonec tou kometou :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně byly oba výlety sympatické (ten druhý víc), ale to asi není žádné překvapení. Osobně bych ovšem velmi váhal i mně velmi nesympatického a názorově odtažitého politika veřejně označit za "skřehotajícího tajtrlíka", protože bych se domníval, že takové označení vypovídá víc o mně než o něm. I když - kdoví? V případě exposlance Volného už jsem měl na krajíčku a bylo by to nejspíš bývalo mnohem horší označení :-).

      Vymazat
    2. Ještě bych mohl dodat komický pučista, ale nevím, zda to v tvých očích vylepším :).

      Co je na výletu na Taiwan sympatického, absolutně nechápu. Vždyť ten primitiv nebyl schopen ani vymyslet vlastní větu a trapně kopíroval Kennedyho. A důsledkem cesty je, že Škodovka v Číně v podstatě skončila. A cesta na Ukrajinu byla jen prázdným gestem, teď tam byli premiéři pobaltských republik a u nás si toho skoro nikdo nevšiml, tak to je v širším kontextu i s tou cestou Poláků, Fialy a slovinského premiéra. Myslím si však, že snaha o "jestřábí" postoje vůči Rusku se nám ještě vymstí, souhlasím s tím, co říká exprezident Klaus, že my v Evropě na to doplatíme nejvíc, protože až budeme mít zájem o suroviny ze světa, jako "maloodběratelé" pro exportéry nebudeme zajímaví.

      Vymazat
    3. Nevylepšíš, opravdu ne :-).

      No jo, média si všímají jen těch prvních, což se právě stalo u Poláků, Fialy a slovinského premiéra. Pro mě by to i jako pouhé gesto mělo nezanedbatelný význam. Ty to hodnotíš jako gesto prázdné, ale - při vší úctě - o obsahu jednání nevíš nic a je to tak za daných okolností správně :-).

      Vymazat
  5. Tonda Zapotonda ma v Zakolanech v parku dosud sochu a je oznacen jeho rodny dům (ovšem s tim, že to je dum Ladislava Zapotockeho, predaka delnickeho hnuti v 29.stoletiavzakladatele socialni demokracie)... Potomci casto odkaz otce dovedou do extremu az exkrementu...Ovšem pravdepodobne se Ušaté torpedo ve skutecnosti narodil v blizkych Kovarech, neboť matka nestacilo dojit do Zákolan když na ni prisla "těžká hodinka"...V blizkych Otvovicich bydli Lucie Bila, vlastni tam i hospodu, což je spolecnost podstatne prijemnejsi ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není těžké si vybrat mezi Lucií Bílou a kterýmkoli z obou zmíněných Zápotockých :-).

      Vymazat
  6. Kdyby se politické spory musely řešit rýmovačkami, mohlo by to být i pro našince obohacující 😁

    OdpovědětVymazat
  7. Nechte toho, já pamatuji, když byl Tonda na známkách a museli ho lidi olizovat, než známku nalepili. To vy dnes nemusíte.( ale asi byla tehdy za 0,60Kč? )
    Petře, jak jsi dopadl na Strahově? zvědavá babka Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem spokojený, líbilo se mi tam. Fotek mám sice zatím jen minimum, ale mám místo toho celkem originální příběh a rád bych ho představil na blogu příští týden :-).

      Vymazat
  8. Presidenta Zápotockého jsem viděla při průvodu Prahou v roce 1955 na 1. celostátní spartakiádě - dorostenky v zelených sukýnkách, bílých halenkách, s mašlemi . Stál na tribuně a mával. Bylo o něm známo, že prchal před svými strážci na pivo do hospody. Každý člověk má své slabosti. Nejhorší je, když si myslí, že je středobodem dění a nakonec není. I naše republika si to zřejmě v poslední době -díky představitelům -myslí a asi spláče nad výdělkem.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.