neděle 11. prosince 2016

Nedělní miniglosy č.384

Vrchní hradní ceremoniář Jindřich Forejt z jemných diplomatických náznaků svého okolí jako např. zapečetěné kanceláře, odpojeného mobilního telefonu a skutečnosti, že mu přišel poštou zápočtový list a recepty na antibiotika, pochopil, že nejspíš vážně onemocněl, a měl by tedy ze zdravotních důvodů rezignovat na svoji funkci. "Bude opravdu lepší, když se o můj zdravotní stav konečně postarají odborníci," řekl nám sám bývalý hradní úředník. "Zatím jsem se léčil svépomocí a musím říct, že především hradním kancléřem tolik doporučovaná inhalace polohrubé mouky neměla zdaleka takový léčebný efekt, jaký jsem očekával."
 ----------------------
Kvůli drobné nejednoznačnosti v čerstvě novelizovaném zákoně o střetu zájmů si čeští politici nejen že nebudou moci koupit noviny v rámci vydavatelských firem, ale nebudou si je moci koupit dokonce ani v trafice. "Bohužel, prováděcí předpisy vykazují určitou míru nepochopení původně zamýšleného smyslu zákona, takže trafikám, které noviny politikům prodají, nyní hrozí podle zákona pokuta až 30 miliónů korun a propadnutí remitendy," řekl nám parlamentní zpravodaj zákona, pracovně přezdívaného "lex Babiš". Podle některých psychiatrů hrozí většině politiků bez pravidelné porce novinových zpráv těžké abstinenční příznaky. Dá se ovšem očekávat, že protřelejší politici si budou pro čerstvé noviny posílat své děti nebo asistenty (což je koneckonců v některých případech totéž). Časopis pro naoko zkrachované miliardáře Zlaté dno ve svém populárním pravidelném sloupku Ládi Hrušky doporučuje politikům v boji se závislostí nahradit denní tisk použitým toaletním papírem, což by měla být zejména v případě řady bulvárních titulů plnohodnotná náhrada jak co do formy, tak co do obsahu.
----------------------
Po přijetí zákona zakazujícího kouření v restauracích a hospodách se vládní bojovníci proti neřestem připravují na útok proti dalšímu ze zlozvyků - tentokrát proti pití kávy. "Zatím předpokládáme, že půjde o stoprocentní plošný zákaz pití kávy v restauracích a kavárnách. Každý, kdo si bude chtít dát v kavárně kávu, ji bude muset vypít venku na chodníku, aby vůní kávy neobtěžoval ostatní hosty a zejména personál," řekl Nedělním miniglosám ministerský úředník pověřený dočasně řízením Výboru pro malé české veřejné blaho. "Zatím se uvažuje o tom, že k přímé konzumaci v interiéru kaváren bude povolena pouze káva elektronická a také kávové nápoje, které ve skutečnosti žádný měřitelný podíl kávy neobsahují. V těchto dvou povolených případech bude sice možné kávu ochutnat, ale nikdo ji nesmí spolknout, aby mu z nápoje nemohl nežádoucím způsobem stoupnout krevní tlak." Podle zatím nepotvrzených informací, které mají Nedělní miniglosy k dispozici, bude zřízena i speciální telefonická linka, kam mohou bdělí občané anonymně nahlásit všechny, o kterých se domnívají, že nejen ochutnávají, ale i polykají, stejně jako ty, co ve svém podniku pustí zákonem zakázanou píseň Karla Gotta Kávu si osladím.
----------------------
Drsnou metodu zabraňující fotbalistům i fanouškům užívat marihuanu použil fotbalový klub Bohemians Praha 1905, když nechal před posledním letošním ligovým zápasem s plzeňskou Viktorií kompletně zmrznout speciální vyhřívaný trávník. "Zejména faulovaní fotbalisté se po každém nedovoleném zákroku válejí na trávníku dlouhé minuty dokonce i v zimě," řekl nám šéf fotbalových "klokanů" otevřeně, "a podle našich analýz se to děje kvůli tomu, že hráči využívají povalování na trávníku k přímému šňupání trávy." Rozhodčí kvůli zmrzlému trávníku nakonec nepovolil zápas odehrát, takže klubovým funkcionářům zmrzl i nevyhřívaný úsměv na rtech.
-----------------------
Polský vědec Rafal Dalewski z Varšavské polytechniky sestrojil umělou včelu s názvem B-dron, která dokáže díky ovládání mikropočítačem samostatně opylovat vybrané rostliny. "Včela má zatím ještě značné rezervy, pokud jde o komunikaci s ostatními včelami, ale tomuto tématu se teď bude konečně moct věnovat náš taneční poradce Zdeněk Chlopčík, kterému skončilo několikaměsíční angažmá v desáté řadě české soutěže Stardance," řekl nám vynálezce. "Aby včela po dobu české taneční soutěže nezahálela, založila zatím alespoň ve svém úlu základní buňku odborového svazu Solidarita a na konci listopadu se pokusila svrhnout královnu, což bohužel vedlo ke zrušení finanční podpory našemu výzkumnému programu Velkou Británií."

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos nebo si chcete připomenout to nejlepší, co vyšlo v Nedělních miniglosách během jejich více než osm let dlouhé historie, kromě kompletních článků v Archívu NMg najdete na následujících odkazech i pět jubilejních výběrů nejzajímavějších příspěvků, které byly zatím v Nedělních miniglosách publikovány:

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.