neděle 17. února 2013

Nedělní miniglosy č.208

Vůbec první slůně v historii se narodilo v pražské zoologické zahradě. Podle informací z ředitelství ZOO vyberou slůněti jméno přímo návštěvníci zahrady. Na veřejnost ovšem proniklo, že ošetřovatelé zatím říkají slůněti neoficiálně Bimbo, proti čemuž oficiálně protestovala kancelář Miloše Zemana.
-----------------------
Novým předsedou Věcí veřejných se stal podle očekávání Vít Bárta, dřívější faktický lídr této strany a ministr dopravy, který byl ale posléze souzen pro podezření z podplácení. Zatímco Vítu Bártovi byla čest navrácena změnou původního soudního rozhodnutí, odstupujícímu Radku Johnovi vrátilo čest hlasování delegátů, kteří ho oficiálně prohlásili čestným předsedou strany.
 
-----------------------
Poslanecká sněmovna se snaží dosáhnout toho, aby pravomocně odsouzení poslanci nedostávali poslanecký plat. Podle navrhované úpravy by ale poslanci ve vězení měli mít oproti běžným vězňům přece jen určité výhody: Místo poslaneckého platu budou mít alespoň právo dostat v každém roce svého mandátu navíc jeden potravinový balíček z potravin prodávaných v poslaneckém bufetu a budou moci předkládat pozměňovací návrhy k vězeňskému řádu. Na oplátku budou mít ale povinnost jednou ročně podstoupit zkoušku, zda trvá jejich schopnost ovládat hlasovací zařízení.
-----------------------
Podle generálního ředitelství cel by se měli letos celníci vyrovnat se snížením rozpočtu tím, že začnou při své práci používat levnější standardní amalgámové plomby.
-----------------------
Dosluhující prezident České republiky Václav Klaus se podle nejmenovaného zdroje z Hradu bude ucházet o uvolněný post papeže. "Domníváme se, že profesor Klaus má všechny předpoklady pro výkon takové funkce," uvedl prezidentův tajemník: "Bílá barva mu neobyčejně sluší, kázání mu šlo vždycky dobře a po poslední amnestii má i praktickou zkušenost s odpouštěním hříchů."

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech dva předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.