neděle 3. února 2013

Nedělní miniglosy č.206

Hned po skončení první přímé prezidentské volby začala široká diskuse o reálných pravomocech takto zvoleného prezidenta. Prozatím sněmovna váhá, jestli má souhlasit s pravomocí prezidenta odmítnout vlastní ochranku. Miloš Zeman o takovou pravomoc velmi stojí a je ochotný se kvůli tomu vzdát i tradičního významného prezidentského práva vybrat barvu každého šestého kladeného věnce.
-----------------------
Podle dlouhodobé nálady ve společnosti, která se od přelomu tisíciletí odráží i v obsazování nejvyššího postu ve státě, se makléři specializované Květinové burzy domnívají, že v České republice bude i nadále nejoblíbenější jarní květinou narcis.
 
-----------------------
Jak nám řekl vládní zmocněnec pro důchodovou reformu, ukazuje se, že česká veřejnost zatím přijala zavedení druhého pilíře vlažně. "Ano, rozjezd jsme si představovali jinak; původní plán byl o dost ambicióznější, protože jsme doufali ve více než půl miliónu klientů v prvním půl roce. Nyní jsme plány trochu přehodnotili podle aktuálních informací z praxe, nicméně pořád věříme, že se nám podaří mít nakonec v systému více klientů než pilířů."
-----------------------
Kancelář prezidenta republiky vytipovala několik variant pro bydlení nového prezidenta. Z nabídnutých řešení zatím Miloš Zeman odmítl pouze Daliborku, i když mu hradní úředníci již předběžně rezervovali kvalitní nástroj v přední české houslařské dílně.
-----------------------
Významný psychiatr a příležitostný politolog doktor Chocholoušek uvedl ve svém prohlášení k výsledku prezidentských voleb, že podle jeho názoru jde o politováníhodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně dvakrát za deset let.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech dva předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.