neděle 10. února 2013

Nedělní miniglosy č.207

Spolu se změnou prezidenta by se podle našich informací měl změnit i nápis na prezidentské standartě: "Jednání se Slovenskou televizí o odkoupení práv na nový slogan je v plném proudu," potvrdil nám hladní kancléř. "Je logické, že po drtivé porážce ve druhém kole voleb by bylo pošetilé trvat na tradičním nápisu "Pravda vítězí". Využijeme proto záliby Miloše Zemana v bonmotech a na prezidentskou standartu umístíme pravdivější a optimističtější heslo "Vtipnější vyhrává".
-----------------------
Ve finále mistrovství České republiky ve focení se s významnými osobnostmi jednoznačně porazil doktor Jaroslav Barták Jiřinu Bohdalovou. Rozhodující pro vítězství byla fotografie Bartáka s papežem Janem Pavlem II., které rozhodčí přisoudili koeficient obtížnosti 5.7, zatímco fotografii Bohdalové s prezidentem Novotným pouze 5.3. Poražená finalistka byla samozřejmě z výsledku zklamaná a nijak neskrývala, že jde o chybu celého realizačního týmu včetně jejích hlavních politických poradců: "Kdyby Křemílek s Vochomůrkou nebyli zapřisáhlí ateisti, mohlo vše dopadnout úplně jinak!"
 
-----------------------
Velký ohlas mezi návštěvníky mělo vystavění dočasné lyžařské běžecké dráhy na chuchelském dostihovém závodišti v Praze. Proto se od příští zimy k projektu hodlá připojit i dostihové závodiště v Pardubicích. "Ano, je pravda, že nepříliš zkušení lyžaři mají obavy z Velkého Taxisova příkopu," řekl nám šéf závodiště. "Pro ně zatím připravujeme možnost Velký Taxis bezpečně objet, přičemž v takovém případě se bude lyžařům připočítávat jen dvouminutová penalizace hned na následující Irské trestné lavici."
-----------------------
Podle odstupujícího prezidenta Václava Klause chybělo jen málo, aby si jeho předchůdce v úřadě na závěr svého mandátu odnesl ze svého pracoviště domů celý Vladislavský sál a Matyášovu bránu. "Odnešení obou památek jsem nakonec zabránil vlastním tělem, protože na rozdíl od všech mých oponentů jako jediný dávám přednost českým národním zájmům před zájmy osobními," řekl našim reportérům pod podmínkou neuvedení jména zdroje oficiální Klausův dvojník. Klausův nástupce ve funkci, Miloš Zeman, doufá, že tentokrát předání úřadu proběhne bez problémů, a vyloučil, že by odstupujícímu prezidentovi jakkoli - natož vlastním tělem - bránil v odnešení Petra Hájka a Ladislava Jakla.
-----------------------
Pražský vrchní soud potvrdil, že na základě prezidentské amnestie bylo zrušeno stíhání Miloty z Dědic za podezření z nedostatečné chrabrosti v bitvě na Moravském poli v roce 1278. "Ano, je hanebné, že české soudy nebyly schopny během posledních 735 let vynést pravomocný rozsudek v této kauze," řekl nám k verdiktu ministr spravedlnosti. "Na druhou stranu je třeba na obranu českých soudů uznat, že se poslední dobou k jednání opakovaně nedostavili řádně předvolaní očití svědci."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.