neděle 26. června 2011

Nedělní miniglosy č.122

Kromě investigativních pořadů 168 hodin a Reportéři ČT a diskusních Otázek Václava Moravce jsou trnem v oku politiků i jiné pořady veřejnoprávní televize. Objevují se například hlasy, že by bylo vhodné konečně zrušit televizní předpověď počasí, protože je nevyvážená a dlouhodobě prokazatelně upřednostňuje západní proudění, zatímco předpověď počasí ve skutečně veřejnoprávní televizi by měla brát vyváženě v potaz proudění ze všech čtyř hlavních světových stran.
-----------------------
Fatální dopady na českou ekonomiku může mít rozprášení mezinárodního gangu zlodějů aut, které bylo zveřejněno policejními orgány v minulém týdnu. "Měli bychom si konečně uvědomit, že zloději jsou jednou z největších hybných sil rozvoje naší ekonomiky," prohlásil šéf komory automobilového průmyslu. "Pokud se výsledky policie ve vyšetřování budou i nadále zlepšovat, dojde ke snížení počtu prodaných automobilů, což se negativně projeví i v síti dodavatelských firem a výsledkem může být výrazné zvýšení nezaměstnanosti. A to vůbec nemluvím o tom, že díky snížení rizika krádeží začnou krachovat pojišťovny." Ministerstvo práce a sociálních věcí na zveřejněnou výtku zareagovalo okamžitě nabídkou rekvalifikačního kursu, ve kterém by se zájemci naučili pod vedením zkušených odborníků alespoň základní zlodějské techniky, což by mohlo ve střednědobém horizontu nahradit výpadek produkce způsobený neuváženou aktivitou policistů.
 
-----------------------
Parlamentní vydavatelství zvažuje, zda na žádost Policie ČR přehodnotí ediční plán na rok 2011 a kromě tradičních několika nových publikací Jiřího Paroubka vydá i poslance Bártu a Škárku.
-----------------------
V poslední době se díky zájmu rodičů českých školáků a obdivovatelů kuriozit z celého světa výrazně zvýšila návštěvnost serveru WikiLeaks, protože se očekává, že právě zde bude v příštích dnech publikován kompletní žebříček českých středních škol podle výsledků jednotné státní maturity a jmenovitý seznam 16% obyvatel České republiky, kteří podle posledních průzkumů i nadále důvěřují české vládě.
-----------------------
Příznivci marihuany z celého světa se jako každoročně sjeli na trávě ve Wimbledonu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.