neděle 5. června 2011

Nedělní miniglosy č.119

Původní informace, že ke statkářce Havránkové přijelo smlouvu o prodeji pozemků dosud bránících dostavbě dálnice D11 do Hradce Králové, slavnostně podepsat všech 12 ministrů, se kterými 17 let jednala, se ukázala jako zavádějící. Ve skutečnosti se pouze shodou okolností na jednom místě poblíž Hradce Králové sešly dva filmové štáby, které zde točí exteriéry k remakům slavných filmů Zkrocení zlé ženy a Dvanáct rozhněvaných mužů.
-----------------------
Podle našich informací připravuje česká vláda zavedení další důležité reformy, kterou je přesunutí víkendu ze soboty a neděle na středu a čtvrtek. Zároveň by měly být zcela zrušeny pondělky, jejichž obliba podle průzkumů veřejného mínění dlouhodobě klesá. Odbory proti další fázi reformy podle očekávání ostře vystoupily a nadále požadují, aby se pracovalo jen v pátek třináctého.
 
-----------------------
Podle Českého statistického úřadu vlastní Vietnamci v České republice již více než tři tisíce večerek. Další část rozsáhlé statistické studie by se měla zaměřit na budíčky.
-----------------------
Organizátoři z českého šachového svazu využili optimálního počasí slibujícího střet velmi teplého vzduchu od jihu a zvlněné studené fronty od západu a uspořádali mistrovství České republiky v bleskovém šachu. Jak potvrzuje hlavní pořadatel soutěže, těsně před startem však došlo k nepříjemnému nedorozumění: "Ano, média nás nařkla z toho, že chceme svou organizační neschopností sabotovat vyvrcholení turnaje. Nakonec se nicméně ukázalo, že pouze došlo k dezinterpretaci mého prohlášení, že na úvodní kola zajistíme pro každou partii kvalitní standardní blesk, zatímco na samotné finále soutěže zajistíme kulový.
-----------------------
Velkou reklamní akcí vstoupil na český trh další významný mezinárodní řetězec specializující se na optické služby. Již tři dny před zahájením prodeje se začaly před nově postavenými prodejnami tvořit fronty koupěchtivých spoluobčanů, které oslovila skvělá nabídka slibující při koupi patnácti a více kusů brýlí na každé sklo tři dioptrie navíc zdarma.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.