neděle 12. června 2011

Nedělní miniglosy č.120

Mezi poslanci Parlamentu České republiky se šíří nervozita. Firma Diag Human, která je ve dlouhodobém sporu s českým státem, prý nechává v zahraničí kromě uměleckých předmětů v majetku českých institucí soudně zabavovat i členy českých parlamentních a vládních delegací. Protože parlamentní turistika je oblíbeným českým sportem, počet českých politiků, kteří byli v zahraničí zadrženi a následně zabaveni, prudce roste, čímž hrozí zbrzdění a posléze úplný kolaps legislativního procesu a vládních reforem v ČR. Experti sice připouštějí, že dlouhodobé umístění většiny českých politiků v depozitářích zahraničních exekučních úřadů může mít dopady na image našeho státu, na druhou stranu ale uklidňují veřejnost, že v českých podmínkách je rychlost zavádění reforem na počtu přítomných poslanců a ministrů zcela nezávislá.
-----------------------
Řecká vláda oznámila, že razantně zmenší počet ozdobných bambulí na botách čestné stráže na náměstí Syntagma v Athénách, čímž by mělo dojít k dalšímu snížení nákladů na fungování řeckého státu. Evropská unie přijala tento vstřícný krok s nadšením a na oplátku uvolnila ze svého rozpočtu další prostředky na pomoc Řecku ve výši 100 miliard eur.
 
-----------------------
Ekologičtí aktivisté upozorňují na to, že stále více bažantů nemá díky nově stavěným betonovým zdem kolem železničních tratí žádnou osobní vizuální zkušenost se železnicí, takže nemají vypěstované základní návyky soužití s tímto fenoménem. "Ano, zjistili jsme, že především mladí a nezkušení bažanti např. u kolejí hromadně stopují, jak jsou zvyklí z okolí silnic," řekl nám ředitel Střediska pro začlenění nepřizpůsobivých bažantů do většinové společnosti. "A to vůbec nemluvím o tom, že většina z nich vůbec netuší, jak se zachovat v kritické situaci, kdy stopnutý vlak nečekaně sjede mimo koleje a pokračuje do polí nebo do lesa, což se poslední dobou děje dost často a všichni stopaři a stopařky se tak vystavují nemalému osobnímu riziku." Naštěstí mají být díky prostředkům z EU brzy zahájeny speciální kursy pro eurobažanty, ve kterých se bude uvedená problematika obšírně probírat, takže je pravděpodobné, že všechny bažanty se díky jednotnému proškolení podaří včas dostat do správných kolejí.
-----------------------
Všechna tři zúčastněná mužstva letos společně vyhrála proslulý japonský fotbalový Kirin cup, protože ve třech zápasech nepadla ani jediná branka, takže počet bodů i celkové skóre všech tří účastníků byly stejné. Trenér českých fotbalistů Bílek je s výsledkem nadmíru spokojen, protože pokud žádná branka nepadla, organizátoři nemusejí žádnou padlou branku náročně opravovat a vyzdvihovat na původní místo.
-----------------------
Drážní ombudsman Fejk řeší řadu stížností cestujících Českých drah na výši jeho platu, který byl nedávno zveřejněn v tisku. Podle vyjádření mluvčího Českých drah se tento typ stížností dokonce dostal v žebříčku četnosti až na celkové druhé místo. Nejčetnějšími zůstávají jako tradičně stížnosti klientů Českých drah na výši jejich vlastního platu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.