neděle 20. března 2011

Nedělní miniglosy č.108

Desetitisíce shromážděných příznivců sociální demokracie s nadšením přivítaly, když z volebního komínu Lidového domu začal stoupat bílý dým na znamení, že konkláve sociálně demokratických přátel konečně zvolilo předsedu strany. Nyní všichni očekávají, jaké jméno si pro sebe nový předseda zvolí. Zatímco pesimisté se obávají, že by v nejhorším případě mohlo jít i o jméno Klementa II., pragmatici tvrdí, že na jméně nezáleží, ale důležité je, který z obou hlavních představitelů sjednocené sociální demokracie bude vládnout z Říma a který z Avignonu.
-----------------------
V soutěži o nejvlivnější přirozenou družici Země vyhrál nečekaně již potřetí za sebou Měsíc. Vítězství bylo překvapivě jednoznačné, přestože se tentokrát nerozhodovalo aklamací, ale v tajné volbě. Nejvíc se u nás letos vliv Měsíce projevil v přílivu nelegálních imigrantů a v odlivu zahraničních investic.
 
-----------------------
Všeobecně se očekává se, že Jiří Paroubek nečekaně přestoupí z řad sociální demokracie k národním socialistům. "U sociálních demokratů už mě držela jen moje přítelkyně manželka, známá spisovatelka, která ale minulý týden ohlásila svůj odchod ze strany," připustil bývalý premiér. Pozorovatelé upozorňují i na to, že by se Paroubek mohl stát dalším bývalým lídrem sociálních demokratů, který se postaví do čela konkurenční strany, jako to udělal Miloš Zeman ve své Straně práv občanů a Stanislav Gross ve vlivném Sdružení floridských investičních železničářů.
-----------------------
Česká vláda se chystá pustit do generální rekonstrukce Karlova mostu a použít při tom svých zkušeností s reformou penzí. "Ano, předpokládám, že opravený most bude mít jeden pilíř státní a druhý soukromý," řekl nám mluvčí vlády. "Samozřejmě soukromý pilíř bude pouze dobrovolný, takže není úplně jisté, zda dosáhne až na dno řeky." Karlův most má v současné době 16 oblouků, takže se dá předpokládat, že dva pilíře nebudou stačit. Aby nebyl zvýhodněn ani jeden ze břehů Vltavy, bylo nestranně rozhodnuto, že se most bude rekonstruovat zprostředka řeky a bude se čekat, až pilíře dojdou. "Ano, dá se sice předpokládat, že tak nový most nedosáhne ani jednoho z břehů, ale na druhou stranu nás nebude možné nařknout z nadržování.""
----------------------
Pohoršení nad genderovou nevyhraněností některých významných společenských akcí vyjádřila Komora českých konzervativců. "Někdy už to opravdu přesahuje všechny meze," řekl na tiskové konferenci rozzlobený prezident komory: "Například českou Miss 2011 se stala osmnáctiletá Jitka Nováčková, přestože v této soutěži byla nováčkem."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.