neděle 27. března 2011

Nedělní miniglosy č.109

Největší význam právě probíhajícího sčítání obyvatel je podle mluvčího Českého statistického úřadu v rovině civilizační: "Právě sčítání je to, co člověka odděluje od nižších organismů. Zatímco lidé se díky akci našeho úřadu naštěstí sčítají, třeba takové kvasinky se dokážou jen dělit."
-----------------------
Vzhledem k ukončení platnosti padesátikorunových bankovek ke konci března se předpokládá další výrazný pokles cen akcií Anežky Přemyslovny. "Naši investoři zažívají jednu ránu za druhou," řekl nám zástupce makléřské firmy specializující se na investice do Přemyslovců. "Napřed byly kvůli spekulantům z Lucemburska částečně znehodnoceny akcie Elišky Přemyslovny, pak kvůli dlouhé zimě nemohl včas vyjet na pole Přemysl Oráč, a teď ještě tohle." Ekonomičtí experti tak doporučují co nejrychleji se zbavit akcií a utržené peníze opět obratem investovat do fondů spekulujících na další pokles pražského groše vůči uherskému dukátu.
 
-----------------------
Na svou první návštěvu České republiky přicestoval bývalý slavný boxer Mike Tyson. "Návštěva proběhla celkem v poklidu," zhodnotil na tiskové konferenci celou akci šéf Tysonovy ochranky, "všechny konflikty jsme zvládli, takže Mike tentokrát nikoho nezranil." Legendární boxer rovněž uspořádal na Olšanech slavnostní autogramiádu své nové knihy obsahující výběr nejslavnějších filosofických esejů a vězeňských projevů na podporu humanistických idejí "Mé pěsti smrdí krchovem."
-----------------------
S převratnou změnou daňových pravidel přišlo Ministerstvo financí. S platností od příštího roku si budou moci daňoví poplatníci, kteří do státního rozpočtu odvedou za rok nejméně 500 000 Kč, vybrat barvu daňového formuláře. Proti této změně ovšem ostře vystoupili odboroví předáci, kteří úpravu považují za diskriminační a nestydatě zvýhodňující boháče a plánují podpořit svůj požadavek ústavně zakotveného práva na stejné barvy pro všechny výstražnou generální stávkou.
-----------------------
Akciová společnost Sazka nabídla výherci stomiliónového jackpotu náhradou místo peněz svého generálního ředitele Aleše Hušáka, který by si mohl nevyplacenou částku postupně odpracovat pomocí v kuchyni, drobnými úklidovými pracemi v bytě a vynášením odpadků. Ředitel sám je ochoten pomáhat v kuchyni, v obývacím pokoji a v mezích slušnosti i v ložnici, jedinou podmínkou z jeho strany je, aby po něm nebyla vyžadována žádná pomoc s halou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.