neděle 13. března 2011

Nedělní miniglosy č.107

Drobná chyba v příslušném zákoně pravděpodobně povede k tomu, že se Česká republika stane světovou velmocí v produkci mléka. Podle nových předpisů musí být totiž každý automobil vybaven příruční mlékárničkou.
-----------------------
Kromě České televize se v tomto týdnu podařilo ozbrojenému komandu Vojenské policie obsadit bez jediného výstřelu i veřejné záchodky na Masarykově nádraží. "Máme důvodné podezření, že na zajištěném místě se může skrývat část z toho, co někteří naši zaměstnanci bez povolení vynášejí z objektu Vojenské policie, přestože by se toho z důvodů utajení měli zbavit na našich vlastních zabezpečených záchodcích," řekl nám k překvapivé akci mluvčí Vojenské policie. "Není přece přípustné, aby někdo nepovolaný mohl zjistit, co našim zaměstnancům leží v žaludku nebo dokonce jak tráví svůj pracovní čas."
 
-----------------------
Situace v Národním parku Šumava se dále komplikuje. Vypadá to, že kůrovec kvůli nedostatku zdravých šumavských smrků napadl šedou kůru mozkovou některých pracovníků parku. Přivolaní odborníci konstatovali, že mozková tkáň je po vylétnutí dospělého brouka prakticky zničena, nicméně pod starými uschlými neurony již začíná rašit nový zdravý porost, takže za 30 až 40 let by mělo být opět všechno v pořádku.
-----------------------
Předpokládá se, že zvýšení DPH na knihy by mělo být oficiálně oznámeno během slavnostního vyhlášení tradiční ankety Knihomol roku. Generálním sponzorem slavnostního večera je firma vyrábějící prostředky proti dotěrnému hmyzu RAID a mediálním partnerem bude jako obyčejně Spolek za povznesení české literatury KONIÁŠ.
-----------------------
Odpočítáváním posledních vteřin před slavnostním startem celé akce bylo zahájeno celostátní sčítání lidu, které letos probíhá pod marketingovým heslem "Co je doma, to se počítá!". Hned po zahájení se do všech domácností v České republice rozešly desetitisíce sčítacích komisařů a sčítacích superintendantů. Podobně jako při volbách jdou ve většině regionů osobním příkladem politici, jejichž dny v politice jsou tak již většinou sečteny. Letošní sčítání by mělo mimo jiné odpovědět i na tak zásadní otázky, jako např. jaké procento z obyvatel České republiky má všech pět pohromadě a kolik z těch, co šetří, má doopravdy za tři.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.