neděle 20. února 2011

Nedělní miniglosy č.104

Po nečekaném prudkém ochlazení, ke kterému došlo o víkendu, znovu usnul Zlatý medvěd, který měl být původně hlavní cenou mezinárodního filmového festivalu Berlinale.
-----------------------
Ministr financí Miroslav Kalousek potvrdil, že důchod ze soukromého fondu, do kterého si lidé budou povinně spořit, bude možné dědit. Připustil však, že tomu tak bude nejspíš jen v tom případě, když pojištěnec odkáže svůj majetek ve fondu přímo českému státu.
 
-----------------------
Česká strana odmítla žádost KLDR o poskytnutí potravinové pomoci s odůvodněním, že když je korejská vláda schopna financovat gigantické vojenské programy včetně jaderných pokusů, jistě je schopna zvládnout nedostatek potravin z vnitřních zdrojů. Zároveň pro zachování dobrých vztahů bylo několik korejských diplomatů pozváno na pracovní večeři. Podle oficiálního komuniké korejské strany by měla tato potravinová pomoc prozatím plně postačovat, budou-li ovšem k večeři jako předkrm podávané i ústřice.
-----------------------
První prezidentkou v naší historii se chce stát předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová. Podle bleskového průzkumu veřejného mínění má Němcová značnou podporu i mezi občany ČR, zejména díky knize Babička, která - jak průzkum potvrzuje - je i nadále populární jak v zámku, tak i v podzámčí, a dokonce i v každé podhorské vesnici.
-----------------------
Před prodejnami DPH postupně se zintenzivňující se debatou o zvýšení DPH na jednotnou hranici 20% rostou fronty českých občanů, kteří si ještě podle svého zvyku chtějí koupit DPH za původní nižší cenu. "Jsme zvyklí každou neděli obědvat DPH s knedlíkem a se zelím, tak chci nakoupit ještě nějaké levnější do zásoby," uvedla médiím jedna z čekajících žen. Odborníci potvrzují, že DPH by i v obyčejném mrazáku mělo vydržet použitelné i několik let, zvlášť dají-li ho k ledu sami politici. Zvýšení procenta DPH ale není žádným překvapením, protože ho avizovaly již nedávné průzkumy volebních preferencí. Zatímco ještě na konci minulého roku se DPH pohybovalo na samé hranici vstupu do Parlamentu, tj. kolem pěti procent, s aktuálními dvaceti procenty by podle některých politologů mohla příští vládu vytvořit ODS právě spolu s DPH i bez pomoci dalších stran současné vládní koalice.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.