neděle 6. února 2011

Nedělní miniglosy č.102

Středočeská ČSSD navrhla na nového předsedu strany úřadujícího místopředsedu Bohuslava Sobotku, který se tak v počtu krajských nominací dotáhl na svého soka Michala Haška a vyrovnal stav utkání na 7:7. Podle stanov sociální demokracie bude následovat prodloužení 2x15 minut, které se ovšem uskuteční v Bavorsku, protože v České republice došly kraje. Oba kandidáti podle očekávání oznámili, že již delší dobu o nedělích tajně navštěvují katolické bohoslužby a obědy většinou zapíjejí tuplákem výborné bavorské třináctky. Větší šance se všeobecně dávají Haškovi, protože Sobotka se před několik lety v rozhovoru pro časopis "Dietně a zdravě" necitlivě vyjádřil o kalorické hodnotě bavorských vdolečků.
-----------------------
V letošním roce se výrazně snížily tržby stěhovacích firem. Ekologové i členové komory stěhováků to dávají především do souvislosti se snižováním populace sokola stěhovavého. Vzhledem k tomu, že poslední holub stěhovavý byl vyhuben již začátkem minulého století a sokolů stále ubývá, naše tržby už závisejí téměř výhradně na stěhovavých sarančatech," uvedl prezident komory stěhováků, "a to vůbec nemluvím o tom, že Jindřich Stěhovavý z Písku byl donedávna v pracovní neschopnosti."
 
-----------------------
U příležitosti oslav stého výročí narození Ronalda Reagana požádala skupina aktivistů ministra financí Miroslava Kalouska, aby na Reaganovu počest dal přejmenovat Letiště Praha Ruzyně na Letiště Ronalda Reagana. Proti tomu však protestuje Česká lékařská společnost, která přišla s protinávrhem a chce pojmenovat letiště podle svého patrona Jana Evangelisty. "Myslíme si, že pojmenovat letiště podle amerického prezidenta je dost necitlivé. Přitom jistě máme dost českých velikánů, jejichž jméno bychom mohli bez zásadních rytmických a fonetických změn použít," komentuje spor předseda společnosti. "Proto navrhujeme, aby se Letiště Ruzyně jmenovalo propříště Letiště Purkyně."
-----------------------
Všeobecná zdravotní pojišťovna investovala během posledních 10 let do projektu elektronických zdravotních knížek IZIP již 1 100 000 000 Kč. "Možná se to někomu může zdát hodně," řekl nám k tomu ředitel projektu, "ale chtěli jsme, aby se výsledné číslo skládalo výhradně z jedniček a nul, a symbolizovalo tak elektronickou povahu této převratné služby.
-----------------------
Anglický premiér David Cameron oficiálně prohlásil, že donedávna výrazně prosazovaný multikulturalismus naprosto selhal. Známý sexuolog Radim Uzel by z toho podle svých slov nedělal vědu: "V tomto věku nejsou taková selhání nic zvláštního, naštěstí už dnes máme prostředky, jak i opakované problémy tohoto druhu účinně léčit."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.