neděle 21. listopadu 2010

Nedělní miniglosy č.91

Zástupkyně feministických organizací vyjádřily uspokojení nad tím, že tak významné politické rozhodnutí jako je dohoda o velké koalici mezi ODS a ČSSD na pražském magistrátu bylo provedeno právě na gynekologicko-porodnické klinice. Navíc podle nich není možné rozhodnout, která ze stran je otcem a která matkou, takže ve výchově magistrátu nebudou strany uplatňovat zpozdile tradiční a dávno překonané rodičovské role. Jako pozitivní je možné vnímat i skutečnost, že nejvyšší pražští představitelé Svoboda a Březina mají jména ženského rodu.
-----------------------
Aby posílil své budoucí šance na pořádání olympijských her v Praze, Český olympijský výbor navrhl, abychom na počest bývalého dlouholetého předsedy Mezinárodního olympijského výboru říkali v českém jazyce hmyzu z řádu Cealifera nově "samarančata".
 
-----------------------
Praha bude mít letos poprvé v historii na Staroměstském náměstí plastový vánoční strom. Je vysoký více než 20 metrů a vyrostl samovolně v lese poblíž továrny na zpracování odpadních umělých hmot. "Výhoda plastového stromu nespočívá jen v možnosti jeho opakovaného využití," řekl nám pražský radní pro kulturu, výstavbu a vánoční strom. "Výhodné je i to, že když strom na někoho spadne, což se dá očekávat, protože v Praze prý po ustavení nového zastupitelstva začne foukat čerstvý vítr a Staroměstské náměstí je vždy nacpané k prasknutí turisty, plastový kmen i větve se od krve snadno očistí a opětovné postavení stromu je otázkou několika minut." Vzhledem k očekávanému dalšímu rozvoji pěstování plastových stromů bude podle expertů nutné přeformulovat i některé tradiční politologické teorie, protože se ukazuje, že když se kácí plastový les, nelétají třísky."
-----------------------
Nejoblíbenějším českým politikem je i nadále zastupující lídr sociální demokracie Bohuslav Sobotka. Podrobnější pohled do preferencí jednotlivých skupin obyvatelstva ukazuje zajímavou skutečnost, že Sobotka je díky svému jménu oblíben především u ortodoxních Židů, zatímco mezi chovateli sov nadále jednoznačně dominuje Miroslav Kalousek.
-----------------------
K oboustranně přijatelnému kompromisu dospěli na společném jednání o budoucí vzájemné spolupráci představitelé Ruska a NATO v Lisabonu. Podle dohody Rusko v dohledné době nevstoupí do NATO a NATO na oplátku nevstoupí do Ruska.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.