neděle 7. listopadu 2010

Nedělní miniglosy č.89

Pozn.: Původně jsem předpokládal, že tentokrát vzhledem k okolnostem Nedělní miniglosy vynechám. Pak jsem si ale řekl, že show (podle slov jedné známé písně) sice nemusí nezbytně pokračovat, ale přesto si myslím, že by měla. Věřím, že ctění čtenáři protentokrát prominou případný deficit humoru, stejně jako mi ho zatím prominuli vždycky.

Kromě mnoha negativních výsledků přinesl první test státní maturity i jednoznačná pozitiva. "Zjistili jsme kupříkladu, že 86% maturantů se dokáže bez problémů podepsat," uvedl jeden z členů týmu, který výsledky vyhodnocoval. "Z této informace jsme vyvodili, že součástí maturity by mělo být i prokázání schopnosti sepsat kvalitní anonymní udání, protože jednak jde o důležitou praktickou dovednost a jednak tím bude zajištěno, že zbývajících 14% maturujících nebude diskriminováno."
 
-----------------------
Velkým koncertem v pražské Lucerně oslavil 50 let své existence legendární Spirituál kvintet. Vstupenky na koncert ke 100.výročí založení souboru zatím v předprodeji nejsou, protože není jisté, zda tou dobou bude Lucerna ještě existovat.
-----------------------
Průzkumy ukazují, že většina občanů České republiky podporuje odchod českých lékařů do zahraničí, protože se domnívají, že by tam lékaři mohli získat kromě odbornosti i dobré jazykové znalosti, takže by pak třeba po svém případném návratu byli schopni porozumět i jazyku svých pacientů.
-----------------------
Jeden z labouristických poslanců byl soudem v Manchesteru zbaven poslaneckého mandátu kvůli tomu, že ve volební kampani lhal o svém protivníkovi. Protože je pravděpodobné, že by se tento případ mohl uplatnit jako precedens i v právním systému celé Evropské unie, začíná se u nás jednat s významnými developerskými firmami, k čemu bude možné v budoucnu využít prázdné parlamentní budovy v centru Prahy.
-----------------------
Ve skladu tržnice v Praze 4 bylo policií objeveno 12 000 padělků značkových kabelek. "Vzhledem k cenám originálů může výsledná škoda dosáhnout až čtvrt miliardy korun, nicméně skutečná hodnota zboží byla naším znalcem odhadnuta na necelých 200 000 korun," řekl nám policejní expert na značkové kabelky Přemysl Vuitton. "Jako odborník nicméně musím uznat, že výslednou podobou i kvalitou provedení jsou asijské kabelky od svých značkových vzorů téměř k nerozeznání. Že nejde o originály, to vyvozujeme pouze ze žaloby na neznámého pachatele, kterou postižené firmy podaly." Policie je zatím na začátku vyšetřování, to se však rozbíhá více než slibně: "Ano, prověřujeme důvodné podezření, že Neznámý pachatel je spolu s Neznámým vojínem pohřben v prostorách žižkovského památníku. Pokud se podezření potvrdí, bude ovšem zjevné, že Neznámý pachatel je nevinen."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.