neděle 28. listopadu 2010

Nedělní miniglosy č.92

Po prudkém ochlazení z konce týdne začala na horách o víkendu letošní lyžařská sezóna. Letos se očekává, že nejsilnější zimní skupinou se stanou snowboardisté, kteří podle odborníků poprvé přesvědčivě zvítězí nad tradičními lyžaři. Zlé sněhové jazyky ovšem tvrdí, že lyžařští kmotři si svůj rozhodující vliv zachovají, protože lyžaři vstoupí do velké koalice s houbaři, takže ani top snowboardistům nezbyde nic jiného než zůstat v opozici.
-----------------------
Ministerstvo dopravy chystá zavedení systému mýta kromě dálnic a rychlostních silnic i na všech silnicích první, druhé i třetí třídy. Aby různá ministerstva nepracovala na několika paralelních projektech a aby celý systém placení mýtného byl pro občany co nejsrozumitelnější, vláda se dohodla, že mýtné bude zavedeno i v prvních, druhých a třetích třídách základních škol. Na dveřích do všech tříd proto budou postaveny standardní mýtné brány. "Jak se ukazuje, školné je pro občany České republiky nadále nepřijatelné, proto ho chceme nahradit stejným systémem mýtného jako u kamiónů. Analogií v obou projektech je hodně, ostatně školáci jednotlivými třídami také jen projíždějí", řekl nám mluvčí Ministerstva dopravy. O případné instalaci mýtných bran i na rychlíková kupé první i druhé třídy se nadále jedná.
 
-----------------------
Ministři české vlády se dohodli, že kvůli nutným úsporám bude od příštího roku snížen počet adventních nedělí ze čtyř na tři. Vzhledem k počtu adventních věnců v českých domácnostech by tak mělo dojít k úspoře několika miliónů svíček, které bude možné přesunout do automobilového průmyslu.
-----------------------
Prezident republiky spolu s představiteli České národní banky vyzvaly českou vládu, aby zabránila vstupu České republiky do eurozóny a razantně odmítla euro. Tento krok podporují i čeští fotbalisté, kteří na podzim nebyli příliš úspěšní v kvalifikaci na Euro 2012. "Souhlasím s prezidentem Klausem, že bychom se neměli bát nahlas říct, že Česká republika o Euro nestojí", řekl jeden z představitelů Českomoravského fotbalového svazu hned po nečekané porážce v domácím kvalifikačním zápase s Litvou.
-----------------------
Již šestatřicetinásobnému Zlatému a posléze Českému slavíku Karlu Gottovi hrozí letos diskvalifikace. "Ano, mohu potvrdit, že vzorek moči odevzdaný bezprostředně po letošním slavnostním vyhlášení vykazuje některé nadstandardní hodnoty, které jsou typické pro použití krevního dopingu," řekl nám neoficiálně jeden z dopingových komisařů soutěže Český slavík. "Je ale možné, že k této situaci došlo jen proto, že Mistr svou letitou nadvládou prostě pije mladším kolegům ze showbusinessu krev." Jasno by do celé věci měla vnést analýza vzorku B, pokud se dopingovým komisařům podaří slavného zpěváka přesvědčit, že označení vzorku "B" nijak nesouvisí s tím, kdo je Mistr a kdo jen obyčejné "béčko".

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.