sobota 20. listopadu 2010

Beskydy - říčka Kopytná

Nedávno jsem ze statistik zjistil, že fotografie přiložené k článkům mají dramaticky větší "návštěvnost" než fotky, které jen tak leží ve fotogalerijním šuplíku. Není to samozřejmě nic nečekaného, ale znamená to také, že mnoho pravidelných a tím spíš náhodných návštěvníků tohoto blogu neměla šanci vidět některé fotky, které jsem ve fotogalerii kdysi vyvěsil.

Fotky, které vám v tomto fotočlánku předkládám, tedy nejsou zcela nové. Jsou focené v dubnu letošního roku v Beskydech a je na nich říčka Kopytná, jejíž některá místa mě na jaře uchvátila a měl jsem na focení dostatek času a prostoru. Podmínky sice nebyly nijak perfektní, ale paradoxně to byla spíš výhoda, protože bylo možné vyzkoušet dost dlouhé expozice beztoho, aby se muselo světlo tlumit silným šedým filtrem (který navíc ve výbavě zatím nemám).
 
Omlouvám se tedy všem, kteří již tyto fotografie znají. Je pravda, že do archívu jsem zabrousil i proto, že v posledních pár dnech jsem měl poměrně málo času na svůj blog i na všechny mé oblíbené blogy, které tak rád navštěvuji. Když se ale dívám občas na televizi a sleduji televizní recykláty a zaprášené archívní opusy, myslím, že v tomto srovnání to z mé strany snad není tak velký prohřešek :-).

Kopytná vytváří hluboké a nádherné údolí mezi hřebeny Ostrého a Kozubové. Fotografie jsou z míst poblíž obce Košariska - Milíř
 

Drobné peřeje na Kopytné, která je v těchto místech spíše větším potokem než řekou, určitě potěší každé oko milovníka tekoucí vody. A když má člověk s sebou stativ, je těžké projít kolem potoka beztoho, abyste se zastavili a zkusili aspoň kousek té krásy zachytit.
 

Kopytná měří jen necelých 12 kilometrů a po zprvu krkolomné cestě, při které překoná spád více než 500 výškových metrů, již zklidněná opustí hluboké údolí a pokojně se vlije do řeky Olše. Takže tato vyfocená voda skončí po nějaké době v Odře a nakonec v Baltském moři.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.