neděle 14. listopadu 2010

Nedělní miniglosy č.90

Na aukci v pražském Topičově salónu se vydražil obraz Emila Filly Zátiší s knihou za šestnáct a čtvrt miliónu korun. Obraz je tak dalším důkazem, že prudce roste cena knih na trhu, což je podle odborníků na obchod s knihami předzvěstí blížících se Vánoc.
-----------------------
Nečekaný úspěch měla první vlna zdražovacích kupónů, jež některé české obchody nechaly vytisknout v rámci svých předvánočních reklamních kampaní v novinách a časopisech. Kupóny, které je možné si z časopisu vystřihnout, opravňují zákazníka požadovat od prodejce až o 20% vyšší cenu nákupu, než je cena standardní. "Dlouho jsme si naivně mysleli, že na klienty působí především sleva výrobku," uvedl na tiskové konferenci jeden z autorů netradičního projektu. "Teď se ukazuje, že český národ je nadšený především z možnosti vystřihovat si kupóny a nosit je do obchodu, ať už je na nich cokoli."
 
-----------------------
Překvapivou prognózu pro Českou republiku vydalo Ministerstvo průmyslu a obchodu. Podle této prognózy se u nás bude po odeznění ekonomické krize bouřlivě rozvíjet těžký průmysl, především výroba kovů. Jak nám potvrdil dobře informovaný ministerský úředník, podařilo se nám přetáhnout do České republiky významného ekologického výrobce hliníku z Maďarska a zároveň se chystá výstavba největšího železářského závodu ve střední Evropě - Vysoké pece pod Sněžkou.
-----------------------
Nový a dosud neznámý indiánský kmen byl objeven v supermarketu na okraji jednoho jihoperuánského města. Jak potvrzují výzkumy, příslušníci nově objeveného kmene ještě nikdy neopustili hranice supermarketu a nemají tušení, jak vypadá běžný život ve 21.století. Mezi sebou používají dosud ne zcela rozluštěný jazyk, který nemá žádný výraz např.pro nemoc či stáří, zato má patnáct rozdílných výrazů pro sezónní slevy.
-----------------------
Několik lidí nespokojených s vývojem v posledním roce podalo k Ústavnímu soudu žádost o zrušení roku 2010 od samotného počátku. "Požadujeme, aby bylo všechno dění z roku 2010 zrušeno bez náhrady a vše se vrátilo zpět do stavu posledního dne roku 2009," řekl nám jeden ze stěžovatelů. "Pak by současnost normálně pokračovala lednem 2011." Žádost má podle českých právních expertů velkou šanci na úspěch - jednak proto, že český Ústavní soud se nebojí podnikat netradiční kroky, jednak proto, že existuje precedens z doby, kdy bylo zrušeno 10 dní v souvislosti s přechodem z juliánského na gregoriánský kalendář.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.